Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Sectra tar framtidens bildteknik till NHS

en bild
Medicinteknikföretaget Sectra har haft fysisk närvaro i Storbritannien sedan början av 2000-talet och är idag en ledande aktör på sitt område. För att fortsätta växa på marknaden identifierade man ett behov av en mer strategisk positionering bland beslutsfattare i National Health Service (NHS). Business Sweden kopplades in för att assistera med att positionera sig som en föregångare inom cancervård.

- Sectra hade redan en etablerad position på den Brittiska marknaden men använder sig av Business Sweden för att identifiera och komma i kontakt med beslutsfattare inom NHS och på så sätt vara med och påverka framtidens cancervård, säger Caroline Mellstig Theimer, ansvarig för affärsområdet Healthcare och Life Science i UK.

VISUALIZING THE FUTURE OF CANCER CARE 

Sectras samarbetet Business Sweden inleddes med en kartläggning av nyckelpersoner, politiska och operativa, som ledder det strategiska arbetet för cancervården i England. Utifrån detta skapades en prioriteringslista på nyckelpersoner för bearbetning.

I nästa stegs anordnades forum där möjlighet gavs för Sectra att diskuterades framtids utmaningar och lösningar inom cancervård där bland annat beslutsfattare med övergripande ansvar för allokering av resurser, strategi och framtida behovsplanering för cancervård för NHS England deltog.

KONTAKTER FÖR ETT LÅNGSIKTIGT SAMARBETE

Som ett nästa steg arrangerades möten hos Sectra i Sverige för att brittiska beslutsfattare på plats skulle ges möjlighet att se företagets lösningar i en svensk sjukvårdskontext.

- Samarbetet med Business Sweden har möjliggjort viktigt kontaktskapande för oss och det är något som vi [Sectra] vill bygga på, för att realisera och konsolidera samarbeten och vår positionering i England inför framtiden, säger Jane Rendall, VD på Sectra UK.