Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Utvärdering av alternativ för produktion i Kina

en bild
När Reac 2014 ville undersöka olika produktionsalternativ i Kina kontaktade de Business Sweden i Shanghai. Business Sweden fick i uppdrag att göra en förstudie där olika alternativ ställdes mot varandra.

Reac är ett företag som utvecklar, tillverkar och säljer ställdon och rörelsesystem till den globala industrin för eldrivna rullstolar. År 2014 ville man utvärdera Kina som en framtida bas för montering och tillverkning. Framför allt ville man bättre förstå de legala, skatte- och kapitalmässiga konsekvenserna av att inleda en etableringsprocess. Den nya Shanghai Pilot Free Trade Zone var också ett geografiskt alternativ som behövde undersökas som en del av tre förutbestämda platser för den potentiella fabriken.

syfte att lokalisera produktion i Kina

Business Sweden fick i uppdrag att ta fram en förstudie där målet var att utvärdera dessa tre geografiska alternativ och konsekvenserna av de olika etableringsvalen. Eftersom den slutgiltiga platsen skulle användas för produktion var det viktigt att besöka lokalerna samt kontakta hyresvärdar och lokala myndigheter. Detta gav även bättre insikt i de juridiska och praktiska förutsättningarna för varje plats.

Uppdraget innebar också att översiktligt identifiera olika tänkbara inträdesstrategier, såsom bolagets möjliga legala former och med vem man skulle kunna samarbeta. Slutligen beräknades den ekonomiska insatsen genom att uppskatta det nödvändiga registrerade kapitalet för att etablera fabriken, och för en alternativ strategi som inledningsvis skulle utesluta egen tillverkning vilket byggde på en alternativ legal setup.

- Läxan är gjord och nu vet vi hur vi ska göra när det väl är dags att trycka på knappen, säger Mauritz Sahlin, vd för Reac.

ökad förståelse av situationen

- Reac var ett intressant fall då företaget behövde förstå den bredare bilden, inklusive både legala implikationer och praktiska konsekvenser av deras etablering. Genom att utvärdera möjligheten att etablera egen produktion och uppskatta tillhörande kostnader, samt jämföra detta med alternativet att använda sin lokala partner, fick Reac en bättre förståelse av situationen och vad som krävs för att går vidare, säger Petty Shi, projektledare på Business Swedens kontor i Shanghai.

en bild

Petty Shi

Finance Manager Shanghai Finance Manager, Shanghai
+ 86 21 6466 4920