Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Teknikleverantör till papper och pappersmassa industrin hittar nya kunder i Brasilien

en bild
PulpEye är ett innovativt mätteknikföretag som erbjuder utrustning, online-applikationer och tjänster för massa- och pappersindustrin. Företaget hade försökt komma in i Brasilien under en längre period, men bemött en del utmaningar från konkurrenter som varit etablerade sedan länge och därför byggt upp starka affärskopplingar till brasilianska nyckelkunder. Med stöd från Business Sweden kunde PulpEye träffa beslutsfattare hos massatillverkare och effektivt påskynda sin expansion på den brasilianska marknaden.

Brasiliansk eukalyptus har en kort omloppstid på 7 år och är därför den främsta källan för produktion av massa i Brasilien, vilket gör landet till ett av de mest produktiva i världen. Även om Brasilien redan är konkurrenskraftiga, söker brasilianska massaproducenter alternativ för att ytterligare öka effektiviteten och kvalitetskontrollen på sin produktion. På grund av branschens storlek samt efterfrågan på nya lösningar är Brasilien en viktig marknad för PulpEyes globala expansion. Bolagets unika lösningar utgörs av ett robust och flexibel mätsystem som är i framkant genom att kombinera den senaste tekniken och minimera krav för underhåll.

Trots sitt starka erbjudande med en marknadsledande teknologi, hade PulpEye en del utmaningar i att nå fram till beslutsfattare hos nyckelkunder i Brasilien. Den internationella konkurrenten hade redan etablerat starka affärsrelationer till de ledande brasilianska producenterna. Business Sweden hjälpte PulpEye att nå ut till de största papper och pappersmassa företag i Brasilien. Insatsen från Business Swedens sida syftade till att stärka PulpEyes lokala säljinsats, genom att identifiera och kontakta beslutsfattare hos potentiella kunder och vässa de kommersiella säljargumenten för Brasilien.

Lokalt nätverk och tillgång till industrins beslutsfattare

Med den erfarenhet och nätverk inom sektorn som Business Sweden i Brasilien byggt upp under åren kunde man erbjuda PulpEye direkt kontakt till beslutsfattare hos några av de största massaproducenter i landet.

 Business Sweden tog den första kontakten med de utvalda beslutsfattarna och introducerade dessa till PulpEyes tekniska lösning. Till följd stöttade Business Sweden PulpEye med att boka affärsmöten. Initiativet ledde till ett antal säljmöten i Brasilien där PulpEyes lokala partner också deltog. Genom detta samarbete med Business Sweden kunde PulpEye åstadkomma flera kvalificerade sälj leads.

Stöd att utveckla säljstrategi

Konkurrentens nära relation till de brasilianska massaproducenternas tekniska chefer representerade en utmaning i arbetet att introducera nya innovativa lösningar. PulpEye och Business Sweden enades om en strategi att fokusera på högre beslutsfattare inom de potentiella kundernas ledningsgrupper då dessa borde vara mer mottagliga för att lära om långsiktig effektivitet och fördelar när det gäller kostnadsbesparingar genom PulpEyes lösning. För att ytterligare stärka sälj pitchen utvecklade Business Sweden, tillsammans med PulpEyes lokala partner, en sälj presentation som inkluderade nyckeltal och argument som var anpassade för den brasilianska målgruppen.

Under arbetet att utveckla pitchen intervjuades flera referenskunder till PulpEye i länder som Sverige och Tyskland med syfte att samla in data om de ekonomiska fördelarna som PulpEye erbjuder storskaliga massa- och papperstillverkare. Pitchen skapades för att ge intressenter med ledande befattningar bättre insikt om möjligheten att uppnå flexibilitet, kostnadseffektivitet och lägre underhållskostnad. Återkopplingen efter säljmötena var positiv.

För mer information om PulpEye, vänligen se http://www.pulpeye.com/

en bild

Marcelo Juc

Consultant São Paulo Consultant, São Paulo
+55 11 2137-4423