Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Psidac smittskyddssäkrar sjukhus i Förenade Arabemiraten

en bild
Psidac tillverkar mätinstrument för luftmätning. Deras system övervakar och styr lufttrycksförhållande i sjukhus och andra känsliga miljöer. De hade tidigt identifierat Mellanöstern som en tillväxt region och behövde Business Sweden för att få en bättre förståelse av marknaden och hitta en lämplig partner.

Det som började som ett pilotprojekt i Holland för två år sedan har sakta men säkert vuxit till en säkrad kundgrupp i bland annat Norge och Finland. Efter att ha deltagit på Arab Health mässan i den svenska paviljongen som arrangerades av Business Sweden så berättade de om behovet att bättre förstå Förenade Arabemiraten marknaden för deras produkter samt hitta en lämplig partner i landet.

Business Swedens team kombinerade desk research, analyser och intervjuer med flera företag för att ge Psidac en bild av hur hälsosektorn är uppbyggd, hur inköpsprocessen ser ut, marknadspotentialen och slutligen hitta en lämplig partner.

“BUSINESS SWEDEN HAR LOKAL KÄNNEDOM”

- Business Swedens styrka och stora fördel vid sådana här typer av projekt är att utländska företag och intressenter är mer tillmötesgående och villiga att träffa er. När man försöker etablera sig i ett nytt land är det till stor fördel att kunna dra nytta av Business Swedens starka internationella varumärke, säger Björn Österlund, VD.

Björn poängterade även hur värdefullt det var att Business Sweden undersökte varje potentiell partner innan de bokade in möten för att försäkra sig om att de var relevanta och mötte Psidacs kriterier. Psidac uppskattade även Business Swedens marknadskompetens och industrispecifika kunskap.

- Business Sweden levererar alltid en utförlig analys av marknaden vilket förberedde oss mycket väl inför vårt mötesprogram där vi träffade potentiella investerare, säger Björn.

Efter att ha träffat flera potentiella partner så valde Psidac att fortsätta diskussionen med en av de som de sen skrev ett partnerskapsavtal med.

“Business Swedens assistans och expertis har varit en viktig aspekt för oss i att hitta en partner i Förenade Arabemiraten och vi hoppas kunna använda er även i andra marknader, avslutar Björn Österlund med.