Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Svensk lösning för kliniska prövningar introducerad i Japan

en bild
Pharma Consulting Group har genom innovativa lösningar bidragit till ökad effektivitet vid kliniska prövningar i Japan. Företaget har, med stöd från Business Sweden i Tokyo, revolutionerat hur kliniska prövningar genomförs i Japan.

Pharma Consulting Group (PCG) tillhandahåller IT-lösningar till stöd för kliniska prövningar genomförda av läkemedels- och bioteknikföretags samt kontraktslaboratorier. Företaget grundades 2003 av två erfarna forskare i Uppsala och har sedan dess vuxit kraftigt och framgångsrikt expanderat globalt. Deras system används på över 4 800 anläggningar i fler än 50 länder.

PCG började undersöka affärsmöjligheter på den japanska marknaden 2007. Japan var då PCG:s första internationella marknad. Business Sweden genomförde en så kallad Business Opportunity Project (BOP) under 2008 med det primära målet att sätta upp möten med läkemedelsföretag och kontraktslaboratorier i Japan så att PCG skulle kunna presentera sitt system Viedoc. Resultatet blev 40 potentiella kunder, och totalt 17 framgångsrika möten i Japan.  

- Med sin ledande position inom Life Science var Japan en viktig marknad för vår internationella expansion. Marknadspotentialen är enorm, säger Kai Eriksson, chef för PCG Japan.  

Business Support Office för lokal närvaro  

PCG Japan började med en lokalanställd under 2010 och expanderade därefter genom att anställa flera tekniska specialister. Företaget hyrde kontorsutrymme i Business Swedens lokaler i Tokyo mellan september 2010 och februari 2014 men blev så småningom för stora för ytan i takt med att verksamheten växte och flyttade till eget kontor. PCG använder fortsatt Business Swedens administrativa tjänster för stöd med redovisning, löneutbetalningar och HR-frågor.  

PCG Japan leds av Mr Kai Eriksson och hans sex medarbetare.  

- Vi är mycket nöjda med vår utveckling i Japan de senaste åren. En framgångsfaktor har varit Business Swedens stöd och tillgängliga tjänster i de olika stegen av marknadsetableringen, från marknadsinträde och företagsregistrering, till affärsutveckling och fortsatt verksamhetsstöd. Det stöd vi fått har gjort det möjligt för oss att fokusera på vår kärnverksamhet, säger Kai Eriksson.