Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

svenskt familjeföretag sätter färg på holland

en bild
Ottosson Färgmakeris linoljefärger möjliggör miljövänligare och billigare målning och har väckt stort intresse på den nederländska marknaden. Business Sweden har med sin lokala marknadsförståelse och kontaktnät spelat en väsentlig roll i Ottossons Färgmakeris vidarbearbetning och konsolidering på den nederländska marknaden.

När dialogen startade med Business Swedens regionala exportrådgivare hade Ottosson Färgmakeri redan en återförsäljare på plats i Nederländerna. Då marknaden visat på fortsatt tillväxtpotential fanns det dock behov av en djupare förståelse för marknaden och att finna en distributör som kunde hjälpa dem att öka sin försäljning. 

Affärsmöten bokades vilket resulterade i en ny distributör    

Ottosson Färgmakeri beslutade sig för att genomföra ett Affärschansprojekt med Business Sweden, vilket är en tjänst speciellt utformad för att assistera små och medelstora företag i sin internationaliseringsprocess. Under projektet besvarades en rad nyckelfrågor så som: vilka konkurrenter är aktiva på marknaden, prisnivåer, försäljningskanaler och vilka potentiella partners som återfinns på marknaden med liknande profil som deras nuvarande framgångsrika partners. Som en del av projektet initierade Business Sweden även kontakt med potentiella partnerföretag för att utröna deras intresse för att träffas och diskutera eventuella samarbeten med Ottosson Färgmakeri i Nederländerna.

Business Swedens arbete ledde till en djupare marknadsförståelse för linoljefärger och marknadstrender i Nederländerna, och fyra affärsmöten bokades vilket ledde till att Ottosson Färgmakeri skrev kontrakt med en ny distributör. Det konkreta affärsvärde som skapades ledde till att Ottosson Färgmakeri beslutade sig för att gå vidare med stöd från Business Sweden på den polska marknaden med ett nytt Affärschansprojekt.