Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Företag inom patientspecifika implantat tar sig an komplicerade patientfall

en bild
OssDsign, ett bolag som designar och tillverkar patentspecifika regenerativa implantat, ville utforska tillväxtmöjligheter i Asien och använda Singapore som en instegsmarknad och utgångpunkt för att utveckla partnerskap och referenser inför vidare expansion i regionen. Business Sweden bistod OssDsign med bakgrundsinformation om markanden, introducerade dem till viktiga opinionsbildare, läkare och stora sjukhus samt bistod med screening av lämplig distributör för att kunna bistå OssDsing på den lokala marknaden. Som ett resultat har OssDsign nu sålt sina första implantat för kranie-rekonstruktion i Singapore och Malaysia, och fokuserar på att driva ytterligare försäljning i regionen.

Dr Thomas Engstrand, re-konstruktiv plastikkirurg vid Karolinska Universitetssjukhuset har sett många misslyckade implantat och problem med befintliga tekniker på hans sjukhus. Tillsammans med professor Håkan Engqvist, biomaterial forskare, och medarbetare vid Uppsala universitet gav han upphov till ett mer effektivt alternativ, med en innovativ design och ett bioaktivt kalciumfosfatmaterial vars kemiska sammansättning liknar humant ben. Då resultaten på patienter har visat sig lovande är OssDsign fast beslutna att göra det tillgängligt för fler patienter världen över.

Marknadskännedom och tillgång till relevanta institutioner 

Business Sweden har en god förståelse för den lokala marknaden och för internationaliserings-processen. I nära diskussion med OssDsign utforskade Business Sweden i Singapore regulatoriska myndighetskrav och marknadspotential för företagets patientspecifika implantat. I takt med att efterfrågan på bättre lösningar inom området ökar, stod det klart att Singapore var ett strategiskt nästa steg för OssDsign.

Inom ett så komplext och nischat område som kranie-rekonstruktion är det viktigt att förstå regulatoriska frågor och nå ut till relevanta läkare, i detta fall neurokirurger, i Singapore och regionen. När Dr. Engstrand, re-konstruktiv plastikkirurg och OssDsigns grundare, besökte Singapore bistod Business Sweden med att arrangera möten med välrenommerade neurokirurger för att diskutera området i mer detalj. Under besöket fick Dr. Engstrand också möjlighet att presentera sin lösning för större neurokirurgi-team och avdelningar på lokala sjukhus och dela de kliniska resultat som åstadkommits med tekniken.

Bortsett från framgångsrika resultat och potentialen inom neurokirurgi diskuterades även andra tillämpningsområden för tekniken med lokala exporter i Singapore, allt ifrån tandvård till ansikts-plastikkirurgi. "Varje besök till Singapore har berikats med givande diskussioner för att främja sjukvård och öka räckvidden av OssDsign teknik. Business Sweden har get oss ett utmärkt stöd och ovärderlig tillgång till nyckelpersoner inom vårt område i Singapore” säger Dr. Engstrand.

En neutral partner vid val av lokal partner

Efter att ha fått en grundlig förståelse för de regulatoriska kraven var nästa steg för OssDsign att hitta en lokal representant i Singapore för att på plats kunna serva läkarna och underlätta orderingången då tillverkningen ligger i Sverige. Flera alternative övervägdes, och OssDsign ville hitta en distributör som uppfyllde deras detaljerade kravspecifikation beträffande fokus, kompetens, storlek etc.

Business Sweden genomförde en grundlig partnersökning, kvalificerade och rekommenderade lokala distributörer utifrån de kriterier som satts upp tillsammans med OssDsign. Efter ytterligare diskussioner och möten utsåg OssDsign en ansedd distributör för att täcka marknaden i Singapore och Malaysia, och man har nyligen börjat leverera sina första implantat i regionen. ”Vi är mycket nöjda med de insteg vi gjort på marknaden såhär långt och planerar för fortsatt expansion. Business Sweden i Singapore har varit professionella i sitt tillvägagångssätt och varit en neutral part att luta sig mot, i synnerhet vad gäller att hitta en lokal partner”, säger Anders Lundqvist, VD för OssDsign.