Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Svenska livsmedel gör succé online i Storbritannien

en bild
Sedan 2012 har brittiska konsumenter haft möjlighet att njuta av svenska livsmedel genom en svensk onlinebutik hos Ocado. Över 170 produkter är listade i den svenska shopen som erbjuder ett brett sortiment av konfektyr, bröd, mejeri, kött, fisk och skaldjur, dryck och ”Fri Från”-produkter.

Business Sweden i Storbritannien har starka relationer inom livmedelssektorn och valde Ocado som en strategisk långsiktig partner i arbetet med att öka den svenska livsmedelsexporten. Business Swedens roll är att kontinuerligt introducera Ocado och den brittiska marknaden till nya intressanta produkter från Sverige.

Ocado är världens största livsmedelsbutik specialiserad på e-handel och hemleverans av mat, dryck och hushållsprodukter. Ocado fokuserar på kvalitetsprodukter och har lika brett sortiment som de största livsmedelskedjorna i landet. I genomsnitt levereras över 21 000 order varje dag över hela Storbritannien.

Den svenska shopen hos Ocado erbjuder en unik möjlighet att sälja svenska produkter till de brittiska konsumenterna. Den svenska shopen har framgångsrikt vuxit varje år och är idag en av de bäst säljande shoparna på hela Ocado. Besök gärna www.ocado.com/swedish 

- Vårt deltagande i den svenska shopen hos Ocado var ett mycket viktigt steg i Västerbottensosts etablering på den brittiska marknaden. Genom denna kanal nådde vi både svenskar i Storbritannien och britter. Vi nådde avkastning på investeringen inom 4 månader och satsar nu på att öka volymen på den brittiska marknaden, säger Johan Nylund, Export Director på Norrmejerier. 

en bild

Amanda Hallberg

Project Manager Project Manager
+44 20 7258 5133