Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Projektledning och lokal kontaktpunkt till minne av Nobelpris-serien

en bild
Nobel Media anordnade tillsammans med Nobelmuseet och Nanyang Technological University (NTU) i Singapore ’the Nobel Prize Series Singapore 2015’ på temat ’Future of Learning’. Programet kombinerade en konferens, en rad föredrag, rundabordssamtal samt en utställning, och fordrade rigid projektledning såväl som en lokal kontaktpunkt för att hantera konsekvent kommunikation och dagliga detaljfrågor. Utkomsten blev en givande vecka med inspirerande utbyten och ett starkt engagemang från akademiker, forskare och allmänheten.

Nobelpris-serien är ett unikt program som kombinerar konferens, föredrag, rundabordssamtal och utställningar med syfte att dela framgångar och berättelser om Nobelpristagare med en global publik. Det hölls för första gången i Singapore den 4-6e november 2015.

Skräddarsytt program för att uppnå det bästa resultatet

Varje event, delegation eller seminarium har ett eller flera specifika mål. Aktiviteter i genomförandet behöver anpassas för att uppnå dessa mål. Nobel Media är en organisation som arbetar för att sprida kunskap om Nobelprisets tilldelare och dess insatser, i syfte att stimulera intresset för naturvetenskap, litteratur och fred i linje med Alfred Nobels vision och arv. Det tre dagar långa program som sattes upp i Singapore anpassades till dessa syften, och innehöll en rad del-aktiviteter såsom konferens, högnivå-rundabordsamtal, offentliga föreläsningar, en utställning på Art Science Museum, elevengagemang, en middagsmottagning på Svenska ambassadens residens, samt en avslutande galamiddag.

Planering och samordning för att säkerställa smidigt genomförande

Business Sweden Singapore bidrog med planering, samordning och genomförande av eventet. Däribland ingick bland annat att utvärdera och ge råd kring lokaler för respektive delaktivitet och förmedla kontakter inom det lokala nätverket. Betydelsefulla platser och lokaler i Singapore kunde därmed nyttjas för diskussioner och nätverkande, såsom National Gallery, Gardens by the Bay, Art Science Museum samt universiteten Nanyang Technological University och Singapore Management University. Business Sweden bistod också i att arrangera mottagandet av fem Nobelpristagare till Singapore - professor Wole Soyinka, Sir James Mirrlees, Sir Harold Walter Kroto, professor Ada Yonath och professor Stefan Hell. Ett sådant mottagande kräver alltifrån övergripande koordinering till handfast stöd.

’The Nobel Prize Series Singapore 2015’ fick mycket uppmärksamhet från olika intressenter i Singapore, alltifrån regering och akademi till studenter och övrig allmänhet. Eventet uppmuntrade till att stimulera intresset för vetenskap, litteratur och fred i linje med Alfred Nobels vision.

"Business Sweden spelade en avgörande roll för att vi skulle få tillgång till nyckelpersoner, samt att koordinera hela programmet och säkerställa ett smidigt genomförande. Vissa platser kan vara svåra att få tillgång till, och kräver många rundor av möten och förhandlingar. Att ha representanter på plats för vår räkning var nyckeln till en lyckad utkomst. Dessutom fanns otaliga detaljer i utförandet av eventet där vi var tacksamma för hjälp och assistans, allt ifrån kultur och seder, kontakter och styrning av leverantörer till diverse ad-hoc incidenter", säger Lena Abrahamsson Lund på Nobel Media