Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Alkoholfria viner från Sverige revolutionerar vinkonsumtionen

en bild
MRG Wines är ett svenskt vinhus som utvecklar, producerar och distribuerar kvalitetsviner helt utan alkohol. Företagets vision är att göra alkoholfria drycker mer tillgängliga. Med hög kvalité och fantastiska smaker vänder MRG Wines upp och ned på gamla föreställningar och normer om alkoholfritt vin.

Företaget startades 2013 utifrån en social vision om att förändra människors vanor för alkoholkonsumtion. Företagets grundare Moa Gurbuzer, som också är familjeterapeut, ser många utsatta familjer och barn som på grund av alkoholproblem inte kan leva ett normalt liv. Samtidigt såg hon att det inte fanns några riktigt bra alternativ till vanliga viner på marknaden.

Idag erbjuder företaget ett brett och exklusivt sortiment av viner med 0 % alkohol med fantastiska smaker. Företaget arbetar starkt med att, i samarbete med kända vinexperter och distributörer, informera konsumenter om deras produkter och fördelar med att ta ansvar för sin och andras alkoholkonsumtion.

MRG Wines växer starkt och omsätter 15 miljoner SEK. Idag erbjuder företaget sina viner till konsumenter i Sverige, Norge, Förenade Arabemiraten, Japan, Kina, Tjeckien, Belgien och Turkiet.

I ett ganska tidigt skede fick företaget förfrågningar från återförsäljare och experter i andra länder. För att möta dessa förfrågningar och dela med sig av sin vision med fler människor bestämde Moa att utveckla exporten i samarbete med Business Sweden.

Först och främst har MRG Wines genomgått Steps to Export processen för att ta del av expertkunskap och marknadsinformation, men även för att få en struktur i företagets exportarbete.

”Det är tryggt att arbeta med Business Sweden. Jag känner att jag kan få den hjälp och de kontakter som jag behöver för att nå fler människor på marknader utanför Sverige” – säger Moa Grubuzer.

MRG Wines har arbetat med Business Sweden i Göteborg, Istanbul, Dubai, Haag och Tokyo.

Under 2016 har företaget mottagit ett nybyggarpris från kung Carl XVI Gustaf. Priset delas ut varje år till företagare med utländsk bakgrund, som framgångsrikt startat och drivit företag i Sverige.

”Vi har ett mål att nå en omsättning på 50 miljoner SEK inom 5 år och vi kommer att använda Business Swedens tjänster och kunskap för att nå dit” – avslutar Moa Gurbuzer.