Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Energikvalitet för kraftbolag i Afrika

en bild
Metrums lösningar ökar tillförlitligheten i elnäten i Afrika. Tack vare ett nära samarbete med Business Sweden har företaget fått ökad kunskap om marknaden och rätt kontakter.

Metrum utvecklar och marknadsför globalt unika systemlösningar för mätning av energi, störningar och fel inom begreppet elkvalitet och motsvarande applikationer. Detta möjliggör för Metrums kunder att enkelt analysera i syfte att kunna vidta optimerade åtgärder som sparar energi, reducerar kostnader samt minskar miljöpåverkan.

Business Sweden i Johannesburg har ett samarbete med Metrum som tog fart i och med att Metrum deltog i en energidelegation till Sydafrika i maj 2014. Business Sweden hjälpte till att följa upp kontakterna och genomförde sedan på uppdrag av Metrum en marknadsurvalsanalys och en kartläggning av beslutsfattarna inom energisektorn in Södra Afrika. Kartläggningen visade att Zambia var en intressant marknad för Metrum och gav även viktigt information om vilka nyckelpersoner som Metrum bör skapa och underhålla kontakten med.

- Business Sweden kartlagde energibolagens process för inköp av system för mätning av energikvalitet och marknadsförde samtidigt Metrums lösningar. Vi hjälpte även till med de lokala nätverken samt att underhålla relationerna. Sammantaget bidrog detta starkt till att Metrum fick kontaktet med CEC, säger Staffan Arbring, chef på Swedens kontor i Johannesburg.

En partner för Zambia vid modernisering av elnätet

Metrum gav Business Sweden i uppdrag att hålla fortlöpande kontakt med energibolagen i Zambia för att bättre positionera Metrum inför planerade projekt. Detta resulterade i att Copperbelt Energy Corporation (CEC), en privat aktör för transmission och distribution av el som är verksam i gruvorna i Norra Zambia, valde Metrum som leverantör av instrument och mjukvara för mätning av elkvalitet. Även Zesco, Zambias största energibolag, har börjat använda Metrum som leverantör av systemlösningar för mätning av elkvalitet.

- Business Sweden har varit vår partner vid kartläggning av möjligheter och har även hjälpt oss komma till avslut i Zambia. Nu ser vi fram emot att fortsätta detta framgångsrika samarbete i andra delar av Afrika, säger Magnus Andersson, CEO, Metrum Sweden AB.

- Främjandet av svenska energilösningar i Afrika är ett område som Business Sweden prioriterar och där vi har ett nära samarbete med Sveriges ambassader och andra medlemmar av Team Sweden. Inom kort lanserar vi också ett särskilt program för att ytterligare öka stödet till svenska energiföretag, säger Staffan Arbring, handelssekreterare för Södra Afrika.

en bild

Ludvig Hermansson

Manager Southern Africa Johannesburg Manager Southern Africa, Johannesburg
+27 11 300 5600