Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

MCD höjer nivån på nivåmätning i Italien

en bild
Nivåmätningsföretaget MCD AB har etablerat sig i Italien tack vare sitt unika produktkoncept som passar perfekt in på den italienska marknaden. De har med hjälp av Business Swedens kontaktnät lyckats nå fram till en lokal partner.

MCD (Miljö & Cisterninstrument för Drivmedelsanläggningar) erbjuder produkter och tjänster inom nivåmätning för alla typer av petroleumprodukter. Företaget är marknadsledande i Sverige och arbetar bland annat med företag som Preem. För att ta tillvara på tillväxtmöjligheterna av en internationalisering valde MCD att ta hjälp av Business Sweden. Baserat på den höga konsumtionen av pellets och andra bränslen, samt den geografiska storleken, så blev Italien det naturliga valet som första marknad.

- Vi var lite betänksamma för vad vi skulle få för vår investering men kunde räkna hem den direkt på vår allra första affär med italienarna, säger Sture Berg, vd på MCD AB.

Marknadskunskap och kontakter

Som ett första steg analyserade Business Sweden den italienska marknaden för nivåmätning och anordnade därefter ett mötesprogram i samband med mässan Oil&nonOil i Verona 2014, där flera viktiga aktörer från branschen närvarade. Kontakterna och upplevelsen gav MCD en god insyn i branschen samt möjligheten att knyta nya viktiga kontakter för framtiden.

- Italien är en fragmenterad marknad och kan därför många gånger upplevas som svårarbetad och komplicerad för utländska bolag. Tack vare god lokalkännedom och brett kontaktnät så har vi lyckats skapa mervärde till MCD, säger Ulrika Hoonk, projektledare på Business Sweden i Milano.

Partner gav kunskapsutbyte

MCD har med hjälp av Business Sweden lyckats etablera ett samarbete med en partner, vilket har bidragit till att MCD fått input och know-how om nya teknologier samt gett dem möjligheten att kunna sälja sina produkter och tjänster i Italien. De har dessutom kunnat utbyta tidigare erfarenheter och branschkunskaper. Business Sweden spelade en avgörande roll genom ett gediget kontaktnät samt en djup insikt i den lokala affärskulturen.

- För oss har samarbetet med Business Sweden fungerat optimalt tack vare snabb inlärning, god förståelse för marknaden och ett professionellt agerande, säger Sture Berg.

MCD kommer fortsätta samarbetet med kontoret i Milano under hösten 2015 och de har även valt att samarbeta med Business Sweden på andra marknader.

en bild

Ulrika Hoonk

Project Manager Milan, Italy Project Manager, Milan, Italy
+ 39 34 539 75 306