Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Tjeckiska skogar hanteras av lennartsfors maskiner

en bild
Lennartsfors skogsmaskiner väckte stort intresse hos en av de största aktörerna på den tjeckiska marknaden – företaget Manatech som identifierats och rekommenderats utav Business Sweden Prag.

Under 2015 bestämde sig den svenska skogsmaskintillverkaren Lennartsfors AB för att exportera till den tjeckiska marknaden. De erhöll stöd i sin exportsatsning utav Business Sweden i Prag som tack vare sin lokala närvaro och sitt välutvecklade nätverk identifierade tio potentiella lokala distributörer åt Lennartsfors.

Efter grundliga intervjuer med ledningen hos dessa lokala distributörer bestämde Lennartsfors i samråd med Business Sweden för att besöka fyra av dessa aktörer, samtliga ledande tjeckiska skogsteknikleverantörer med en befintlig produktportfölj från Skandinavien.

Lennartsfors och Business Swedens gemensamma projekt tog nästan ett halvår och resulterade i att Lennartsfors bestämde sig för att ingå ett samarbete med företaget Manatech, en erkänd aktör inom skogsbranschen i Tjeckien. Manatechs representanter besökte Lennartsfors huvudkontor i Sverige i slutet av 2015, där ett samarbetsavtal ingicks. Manatech har nu gjort sin första maskinorder och har identifierat ytterligare nya potentiella kunder för Lennartsfors produkter. Båda företagen deltog tillsammans på mässan välkända Agrotechnika i Brno i april 2016.

Lennartsfors uppskattar att deras omsättning kommer att ligga på cirka 160 000 euro under de närmaste två åren i Tjeckien.