Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Lokalisering av leverantörer i Kina hjälper Hardface AB att förbereda sig inför affärsexpansion

en bild
Ingenjörsföretaget Hardface AB tillhandahåller ett brett utbud av slitstarka material. De erbjuder även konsulttjänster och utbildning för svenska industrier där höga krav ställs på slitstyrka och livslängd inom till exempel gruvdrift, massa-och processindustri samt värmeverk. Med hjälp från Business Sweden lyckades Hardface expandera sitt nätverk av leverantörer i Kina.

Inom loppet av en vecka träffade Hardface nio företag i fyra olika provinser. ”Vi är väldigt nöjda med resultatet av det här projektet. Vi skulle inte ha kunnat navigera bland och välja ut kvalificerade leverantörer själva givet det stora antalet tillverkare i Kina”, kommenterar kunden efter besöksprogrammet.

Hardface AB är specialiserade inom förslitningsmaterial i samarbete med SSAB Hardox Wearparts Network. Hardface tillhandahåller konsulttjänster, utbildning, lösningar och en bred portfölj av material för att effektivisera underhåll och minska mekaniskt slitage. Tillsammans med kunden utvecklar Hardface lösningar som minskar kostnader i produktionsprocessen genom att förlänga livslängden på utsatta ytor och minska underhållskostnader. På det här sättet bidrar Hardface till ökad lönsamhet och konkurrenskraft inom Svensk industri. Hardface erbjuder ett brett utbud av produkter och är därför beroende av mångsidig tillförsel av olika varor.

Även om kinesiska leverantörer är väldigt konkurrenskraftiga gällande prissättning, så är det inte garanterat att de konsekvent kan leverera hög kvalitet och inte heller den mångfald som krävs. Utöver detta fanns andra utmaningar som kultur och språkbarriärer. Förutseendet av en tillväxtrend för verksamheten i Kina gjorde det avgörande för Hardface att etablera ett nätverk av leverantörer omgående. ”En order från Kina tar normalt sätt flera månader ibland är dessutom tillverkaren redan upptagen och måste då skjuta upp vår order. Vi behöver hitta flera leverantörer för att försäkra oss om att vi får leveranserna i tid.

Vi litar på Business Sweden eftersom ni har den lokala kunskapen och ett ramverk för att systematiskt utvärdera och rangordna leverantörer.” Sex månader efter avslutat projekt hade Hardface beställt varuprover från flera leverantörer. ”Vi är väldigt nöjda med resultatet och tror att vi har gjort rätt beslut i att be Business Sweden om hjälp. Det hade varit nästintill omöjligt för oss att hitta leverantörer inom den korta tidsramen”, säger Mats Björkgren, medgrundare av Hardface AB.