Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Offshore-kontor i Indien gav tillväxt

en bild
Ipeer, ett medelstort hosting-företag i Karlstad, behövde växa sin leveranskapacitet. Ett kontor i Indien gav dem tillgång till kompetenser som var svåra att finna på hemmaplan.

Ipeer tillhandahåller hosting-tjänster, enkelt uttryckt en tjänst där ett företag kan köpa server-kapacitet istället för att bygga upp den själv. Med en imponerande tillväxt på kundsidan på hemmaplan och med ett topputrustat datacenter på huvudkontoret i Karlstad, så var tillgången på personal ett problem som hotade begränsa framtida tillväxt.

Dotterbolaget kompletterar

Ipeer hade redan ett samarbete med en tredje part i Indien, och visste att rätt kompetens fanns att tillgå. För att få full egen kontroll valde Ipeer att:

  • Sätta upp ett eget dotterbolag, Ipeer India Pvt. Ltd.
  • Hyra ett kontor i Bangalore
  • Rekrytera en lokal VD för att driva verksamheten i Indien, vars första uppdrag blev att sätta upp en plan för att växa till 16 medarbetare inom ett år 

– Indien är långt framme när det gäller kompetens. Vi gör detta för att komplettera den svenska verksamheten, det indiska bolaget blir en integrerad del i det svenska bolaget, säger Thomas Hedlund, styrelseordförande i Ipeer.

Del av hela processen

Business Sweden hjälpte Ipeer längs hela processen med bolagsbildning, rekrytering av lokal VD och bokföringstjänster i uppstartsskedet. Dotterbolaget är idag en stabil verksamhet som blivit en naturlig del av bolaget.

– Det var väldigt stimulerande att jobba med Ipeer. De hade en tydlig idé om vad de ville uppnå, och vårt team kompletterade med kunskapen om hur man får den idén att bli verklighet på den Indiska marknaden, säger Gustav Wennerblom, chef för Business Sweden i Bangalore.

Notera: I oktober 2014 förvärvades Ipeer av TeliaSonera AB. Ipeer utgör en del av Cygates verksamhet inom Telia Sveriges företagsverksamhet, och  ingår i Cygates affärsområde för moln- och hostingtjänster.