Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Svensk molntjänst vid utvecklingen av smart cities i Portugal

en bild
Infracontrols molntjänst för styrning och övervakning, Infracontrol Online, har väckt stort intresse på den portugisiska marknaden. Tack vare Business Sweden har de kunnat ta sig in i landet snabbare än förväntat.

Infracontrol erbjuder användarvänliga IT-lösningar som hjälper stat och kommun att få full kontroll över samhällets grundläggande funktioner. Företaget har specialiserat sig på styrning, övervakning och informationshantering och skapar en mer intelligent infrastruktur som förenklar vardagen för företag, statliga organ och medborgare. Molntjänsten Infracontrol Online har varit i drift sedan 2003 och används idag av bland andra svenska Trafikverket, Swedavia och drygt 40 svenska kommuner, samt kunder i Norge och numera även Portugal.

Portugal Infracontrols testmarknad

I Portugal har man de senaste åren uppmärksammat behovet av att effektivisera och kvalitetssäkra arbetsflöden och förbättra kontrollen över tekniska installationer så att driften säkras och energiförbrukningen optimeras. Samtidigt är möjligheterna små för de portugisiska organisationerna att investera i system, utrustning eller utvecklingsprojekt. Med detta som bakgrund fann Business Sweden ett incitament för Infracontrol att använda Portugal som testmarknad för sin internationalisering.

I samarbete med Business Sweden har Infracontrol skapat ett omfattande kontaktnät med goda relationer till nyckelpersoner och beslutsfattare inom såväl offentliga som privata sektorn. Infracontrol har idag ett portugisiskt dotterbolag som har avtal med tre portugisiska kommuner. De för även en dialog med ett tjugotal kommuner som på sikt kommer att ansluta sig till Infracontrol Online.

Marknadskunskap och kontakter

- Vi har tillsammans med Business Sweden kommit till insikt om att offentliga beställare i Portugal är väldigt lika de i Skandinavien vilket har gett möjligheten att komma in i landet snabbare än förväntat, säger Missael Lundqvist, International Manager Director på Infracontrol. 

I det kontinuerliga samarbetet mellan Infracontrol och Business Sweden är Business Swedens roll att tillgodose Infracontrol med marknadskunskap och fungera som en dörröppnare till borgmästare och andra relevanta beslutsfattare inom Infracontrols målgrupp på den portugisiska marknaden. 

- Samarbetet med Business Sweden i Portugal är grundläggande för vår image och att från första början komma in på rätt nivå i våra säljdialoger, säger Johan Höglund, vd på Infracontrol.