Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Elektrodressen Mollii på export till Danmark

en bild
Inerventions har utvecklat en elektrodress som hjälper personer med spastiska, stela och värkande muskler att slappna av och bli mer rörliga. Företaget kontaktade Business Sweden för att identifiera en återförsäljare på den danska marknaden vilket har resulterat i att Inerventions nu expanderat och har en bred bearbetning av den danska marknaden.

Inerventions är ett hjälpmedelsföretag som utvecklar, tillverkar och säljer hjälpmedlet Mollii. Företaget grundades 2009 och 2012 lanserades produkten på den svenska marknaden som medicinteknisk produkt klass 2A. Redan 2014 var företaget moget för export och kontaktade Business Sweden i Köpenhamn.

Mollii är en ny unik typ av hjälpmedel som ger möjlighet till avslappning för spastiska, stela och värkande muskler på ett säkert och enkelt sätt kan hjälpa många personer med spasticitet och felaktig muskelspänning. Mollii används bland annat av personer med cerebral pares, stroke, ryggmärgsskada och förvärvad hjärnskada. 

business sweden assisterade inerventions med att identifiera en återförsäljare 


2014 var året då Inerventions valde att satsa på den internationella marknaden. Strategin var att identifiera lämpliga distributörer i Europa med fokus på att nå ut till fler potentiella kunder och stärka bearbetningen av de offentligt finansierade marknaderna. Business Sweden blev snabbt Inerventions partner i Danmark med att identifiera, kontakta och boka möten med potentiella distributörer. Fyra intressanta aktörer bokades in i förbindelse med mässan Health & Rehab där Inerventions hade en monter.

Kort efter mässan etablerades ett samarbete med en utav de fyra identifierade aktörerna, Bandagist Jan Nielsen A/S, som sakta men säkert har bearbetat den danska marknaden för Inerventions. I dag har ett antal danska kommuner godkänt produkten och fler väntas göra samma sak i framtiden. Under hösten 2016 kommer Inerventions även i samarbete med Bandagist Jan Nielsen och överläkare Christian Wong på Hvidovre Hospitale att genomföra en klinisk studie av barn med cerebral pares. På detta sätt väntas Mollii få en stärkt evidens samt ett brett genomslag inom den danska vården.

- Generellt är det en stor utmaning för Inerventions att identifiera kompetenta distributörer eftersom vår produkt kräver en väldigt hög specialisering och kompetens. Vi har därför valt att jobba med enskilda expertcenter på några marknader istället för med en distributör. Arbetet som Business Sweden genomförde i Danmark skapade förutsättningar för oss att utvärdera flera tänkbara alternativ, som annars hade varit svåra för oss att hitta, säger Johan Seltborg, VD på Inerventions.

- Idag har vi distributörer och expertcenter på 10 marknader i Europa. Vår långsiktiga målsättning är att Mollii och vår revolutionerande metod kommer bli tillgänglig för alla behövande i Danmark och att den ska finansieras av kommunerna. Först då når vi en jämlik vård, vilket är en mänsklig rättighet, säger Johan. 

en bild

Michael Norman

Consultant Köpenhamn Consultant, Köpenhamn
+45 33 36 05 84
E-post Michael.norman@business-sweden.se