Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Svenska ”Firefly” till franska alperna

en bild
Svenska bolaget Hammarprodukter samarbetar sedan 2006 med Business Sweden i Frankrike. Idag levererar de sitt fågelskydd ”Firefly” till såväl elbolaget ERDF som flera bolag i franska alperna.

Hammarprodukter AB är ett familjeägt företag som grundades 1965. Företaget, med säte i Bjursås, tillverkar skyltar, märksystem och relaterade produkter som används främst inom elkartsindustrin vid elnät och vid järnvägsnät. Som marknadsledare inom sin nisch i Norden har Hammarprodukter också ett omfattande nätverk av distributörer över hela världen med prestigefyllda referenskunder, såsom EON i Ungern och ERDF i Frankrike. Hög kvalitet och personlig service är hörnstenarna i företagets strategi.

Från elbolag till skidanläggningar

Samarbetet mellan Business Sweden i Frankrike och Hammarprodukter inleddes 2006 med målet att presentera företagets erbjudande inom fågelskydd för det nationella eldistributionsföretaget ERDF. Efter inledande möten och produktutvärderingar genomfördes en testinstallation 2008 i sydvästra Frankrike, vilket följdes av positiva resultat de kommande två åren. I april 2010 deltog företaget i en nationell upphandling hos ERDF och efter det blev Hammarprodukter en listad leverantör och ett avtal på två år undertecknades. Ytterligare ett anbudsförfarande avslutades i 2012 och det nuvarande avtalet kommer att pågå fram till april 2015.

Under 2009 började Business Sweden diskutera med företag i franska alperna som har problem med att stora fåglar flyger in skidliftarnas kablar. Flera utav dessa ägare installerade snabbt fågelskyddet som erbjuds av Hammarprodukter, "Firefly". Produkten har sedan dess modifierats för att bättre passa syftet och den nya versionen heter "Firefly alpine". Sedan början av 2014 hanteras distributionen av ”Firefly Alpine” av en lokal partner, identifierad och utvärderad av Business Sweden. Distributören är baserad i franska alperna och har de rätta kontakterna och ett produkterbjudande som kompletterar Hammarprodukters sortiment.

"Samarbetet ovärderligt"

Sedan början av samarbetet agerar Business Sweden som Hammarprodukter AB:s representant på den franska marknaden och hanterar alla relationer och affärsutvecklingsrelaterade uppgifter. Arbetet har visat sig framgångsrikt och försäljningen har ökat kontinuerligt de senaste åren.

- Samarbetet med Business Sweden i Frankrike har varit ovärderligt för vårt företag. Vi skulle inte ha kunnat komma in på den franska marknaden utan deras stöd. Vi hoppas kunna fortsätta arbeta med Business Sweden i Frankrike och vid behov på andra marknader också, säger Lars Hammar, vd Hammarprodukter. 

en bild

Annika Stål

Trade Commissioner France Trade Commissioner France
+33 1 53 40 89 00