Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Gunnebos säkerhetslösningar erövrar Turkiet

en bild
En stadig tillväxt har kännetecknat Gunnebos verksamhet i Turkiet sedan 2009. Business Sweden har varit en partner från start - från etablering av Gunnebos kontor på plats till affärsutvecklingsstöd.

Gunnebo är en ledande säkerhetsutrustning och systemleverantör med tjänster som sträcker sig från design och tillverkning till installation och underhåll. Affärs Sverige assisterad Gunnebo i upprättandet av ett sambandskontor i 2009. Sedan dess har affärs Sverige i Turkiet och Gunnebo varit i kontinuerlig kontakt, vilket leder till framgångsrika samarbeten vid många tillfällen, såsom hög nivå delegationer och en marknadsanalys projekt på en nisch kundsegment för Gunnebo.

Business Sweden, tack vare sin expertis, är en oumbärlig följeslagare på den turkiska marknaden. Redan från början, Business Sweden konsulter förstod våra mål och föreslagna lösningar därefter. Vår etableringsprocessen var snabb och smidig. Dessutom fick vi värdefulla marknaden insikter tack vare Business Sveriges marknadsanalys, säger Jacob Touma, Gunnebos Regionchef Mellanöstern och Nordafrika.

Från anläggning till hantering av intressenter

Som ett första steg, Business Sweden utvärderade företagets etableringstyper i ljuset av Gunnebos affärsmålen i landet. Nästa steg var att upprättandet av ett sambandskontor, så att Gunnebo kan hoppa starta försäljning. Under de första tre åren, Gunnebo valde att hyra ett kontor inom Business Sweden Istanbul kontor, som ligger i ett av de mest prestigefyllda affärsdistrikt i Istanbul.
Efter den inledande etableringsstadiet, frågade Gunnebo Business Sweden bistånd för att göra en marknadsanalys för att få en djupare förståelse av tävlingen och kundprofiler. Analysen fungerade som en ingång för Gunnebos tillväxtstrategi i Turkiet.

Idag, sex år efter den första kontakten med Business Sweden är Gunnebos säkerhetslösningar som används av många offentliga institutioner och privata företag, från kommuner, köpcentra, banker och tunnelbanestationer. Att kunna erbjuda integrerade säkerhetslösningar, är Gunnebo på rätt väg att växa ytterligare i Turkiet.

Det är alltid en utmaning att få tillförlitliga marknadsdata från skrivbordsresurser. Nyckeln till vår framgång är våra praktisk erfarenhet på den turkiska marknaden som gör det möjligt för oss att samla in värdefull information att förlita sig på vårt stora nätverk, säger Antoine Fanoun, handelssekreterare på Business Sweden kontor i Istanbul.

en bild

Erik Friberg

Market Area Director CEE & Trade Commissioner Poland Market Area Director CEE & Trade Commissioner Poland
+48 602 672 749
E-post erik.friberg@business-sweden.se