Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Flowscape accelererar i ett digitalt Storbritannien

en bild
I takt med en ökad digitalisering runt om i världen så blir även organisationer alltmer flexibla i sitt arbetssätt. I dagens moderna kontorsmiljöer anses det en utmaning med personal som blir alltmer mobil och som föredrar att arbeta från olika skrivbord och zoner på kontoret. Flowscapes lösningar förser företag och deras anställda med en överblick av kontoret och möjliggör att man snabbt hittar rum, skrivbord, kontorsutrustning och även kollegor inom ett kontorsutrymme. Med hjälp av Business Sweden’s breda nätverk och analysarbete har Flowscape idag etablerat sin exportverksamhet gentemot den brittiska marknaden samt anställt en säljansvarig för att bygga vidare på företagets expansion i Storbritannien.

Business Sweden agerade rådgivare för expansionen

Flowscape hade en gedigen förståelse av den svenska marknaden men desto mindre erfarenhet på den brittiska. För att få sig en bättre insyn av marknaden och potentialen för Smart-Office lösningar i Storbritannien allmänt och London i synnerhet tog Flowscape kontakt med Business Sweden under våren 2015.

Flowscape och Business Sweden arbetade gemensamt fram en strategisk plan för hur Flowscape långsiktigt borde ta sig ann den brittiska marknaden. Diskussionerna resulterade i en marknadsanalys med ändamålet att kartlägga relevanta kundsegment samt identifiera och utvärdera konkurrenter på den brittiska marknaden. Business Sweden’s arbete resulterade i en analys innehållande profilering av relevanta konkurrenter samt utvärdering och råd kring de segment Flowscape bör fokusera på, huvudsakligen professional services, finance & insurance och ICT. Inom ramen av marknadsanalysen kunde Business Sweden vidare assistera Flowscape med att identifiera samt bearbeta potentiella kunder och intressenter som var på plats under Worktech, en årlig mässa i Storbritannien riktad gentemot kontor och arbetsplatser.Samarbetet under mässan resulterade i flera heta säljleads som Flowscape på egen hand kunde bearbeta och etablera relationer med.  

Fortsatt samarbete för att identifiera nya kunder

Följande år bestämde sig Flowscape för att fortsätta samarbetet med Business Sweden och initierade därför ytterligare ett projekt med syftet att implementera Flowscapes sälj- och marknadsstrategi i Storbritannien. Inom ramen av den professionella säljutveckling som Business Sweden erbjuder, jobbade Flowscape och Business Sweden kontinuerligt med att identifiera, bearbeta och initiera säljdialoger med kunder inom segmenten som identifierats under marknadsanalysen. Business Sweden utgjorde Flowscapes förlängda arm i Storbritannien under totalt 6 månader och arbetet resulterade i att Flowscape kom i kontakt med vad som kom att bli företagets största kund i Storbritannien, ett privatägt företag med över 160,000 anställda.

Gustaf Bergström, senior projektledare på Business Sweden delar med sig av sina erfarenheter: ”Flowscape exemplifierar hur vi ser att svenska bolag som lyckas på den brittiska marknaden verkar. Företaget har en väl uttänkt och fokuserad affärsstrategi och positionering, är villigt att investera i marknaden och har en långsiktig tidshorisont. Detta ligger till grund för Flowscapes framsteg och fortsatta framgång i Storbritannien.”

Idag har Flowscape etablerat företaget i Storbritannien med London som utgångspunkt och har även anställt en f.d. Business Sweden anställd som ansvarig för försäljning i just Storbritannien.

Business Sweden har varit en trygghet för oss genom hela vår resa och etablering i UK. Deras hjälp har betytt mycket, säger Peter Reigo, VD för Flowscape AB. ”Vi är väldigt tacksamma och nöjda med den hjälp och support vi har fått från Business Sweden och i takt med vår tillväxt på den brittiska marknaden så vet vi att vi alltid kan vända oss till Business Sweden om ytterligare stöd behövs.”

Med kontor i Sverige (HQ Stockholm, Malmö) och Storbritannien (London), fortsätter Flowscape att växa och Business Sweden hoppas kunna fortsätta vara en del av Flowscapes fortsatta internationaliseringsprocess, både i Storbritannien och på andra marknader globalt.

en bild

Gustaf Bergström

Market Area Director Market Area Director
+44 20 7258 5131