Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Business Sweden stöttade FLIR System’s etablering och tillväxt i Taiwan

en bild
FLIR Systems är världens största tillverkare av kommersiella värmekameror och ser idag Taiwan som en nyckelmarknad för sin tillväxt i Asien. För att effektivt etablera en stark organisation i Taiwan har FLIR Systems använt sig av Business Swedens tjänster och support.

FLIR Systems är världens största kommersiella tillverkare av värmekameror och har idag en bred produktportfölj lämpade för diverse kommersiella och statliga applikationer, bland annat för försvarsindustrin samt diverse industriella sektorer och processer, och har idag en stark global efterfrågan på sina produkter.

2007 insåg FLIR Systems att Taiwan, som en teknikintensiv marknad med stor tillverkningsbas, innebar stora affärsmöjligheter och vände sig därför till Business Sweden för support med att ta sig in på marknaden. För att nå upp till sina tillväxtmål på den Taiwanesiska marknaden, tog FLIR Systems stöd av Business Sweden som identifierade lämpliga lokala distributörer samt assisterade FLIR med en lokal B2B-hotline-tjänst för att effektivt kunna hantera inkommande säljrelaterade förfrågningar.


”Business Sweden support och tjänster har varit väldigt värdefulla för oss, i vårt arbete att expandera verksamheten i Taiwan. Business Sweden har bland annat hjälpt oss att identifiera och knyta an till rätt distributörer samt hjälp oss med att rekrytera en lokal landschef. Andra delar vi fått stöd med är kontorsutrymme, ekonomi samt diverse administrativ support. Utöver detta har Business Sveriges kontor varit vår representativa plats för möten med kunder, distributörer och andra samarbetspartners.” Lars Lidman, Vice President Sales Marketing - Asia Pacific, FLIR Systems

För att hantera den starka tillväxten i Taiwan beslutade FLIR Systems 2014 att etablera närvaro i Taiwan med kontor samt egna anställda. Business Sweden valdes som samarbetspartner för etableringen i form av HR-tjänster där de ansvarade för rekryteringen av FLIR Systems första anställda i Taiwan samt kontorsutrymme där de FLIR hyrde in sig på Business Sveriges kontor i Taipei. Genom den lokala etableringen kunde FLIR Systems bättre serva sina kunder och minimera diverse risker på marknaden. Det nära samarbetet och delade kontorsutrymme fortsatte fram till 2017 då den lokala verksamheten blivit för stor och expanderat till mer än 10 anställda. I samband med flytten till egna kontorslokaler etablerade FLIR ett FoU-center i Taiwan.


”I samband med etableringen av nytt försäljningskontor i Taiwan uppkom en mängd oförutsägbara problem i samband med hanteringen av att assistera de lokala kunderna. Med hjälp av Business Swedens BI&O tjänst och support kunde jag fokusera på affärs- och marknadsutveckling. Genom att hyra in oss på Business Swedens kontor har vi även fått tillgång till lämpliga kontorsutrymmen i form av egna arbetsutrymmen och mötesrum vilket har varit en viktig komponent för att skapa förtroende hos våra kunder och partners.” Wayne Sun, Sales Manager – Taiwan, FLIR Systems

”Taiwan är en marknad med stor potential för teknikintensiva företag som letar efter en strategisk lokalisering för regional försäljning eller FoU. Ytterligare faktorer som bidrar till att företag som FLIR väljer just Taiwan som bas för FoU och säljkontor är utbudet av högkvalificerad arbetskraft, den attraktiva kostnadsnivån samt det starka skyddet av IP-rättigheter” kommenterar Vlad Månsson, marknadschef för Business Sweden Taiwan.