Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Flexus långsiktiga arbete i Italien gav utdelning

en bild
I Italien, där hanteringen av avfall är ett stort problem i vissa delar av landet, finns en stor efterfrågan på kostnadseffektiva lösningar. Med hjälp av Business Swedens kontor i Milano har nu Flexus sålt sina produkter och tjänster till tre olika kunder i södra Italien. Men utgången var långt ifrån säker.

Svenska Flexus Balasystem AB designar och tillverkar system för hantering och slutförvaring av avfall och återvunnet material. Företagets rundbalningsteknik är både kostnadseffektiv och miljösäker, vilket lett till över 150 installationer över hela världen. Efter ett tålmodigt och långsiktigt arbete finns nu Flexus även i Italien.

"Italien komplex marknad"

- Italien är en komplex marknad där lokalkännedom och en förståelse för hur det är att göra affärer är ytterst viktigt. Det har tagit några år, men tack vare vår italienska representant Fur.Macc. och stödet från Business Sweden ser det plötsligt väldigt positivt ut, säger Peter Svensson, säljchef på Flexus.

Flexus samarbete med Business Sweden inleddes redan 2011, och sedan dess har företaget deltagit i Business Swedens årliga samlingsmonter på miljöteknikmässan Ecomondo vid flera tillfällen. Under 2014 intensifierades samarbetet genom säljsupport inom ramen för tjänsten BSO (Business Support Office) och i november 2014 fick Flexus sin första affär. Denna följdes av ytterligare två under hösten 2015, alla tre till ett sammanlagt värde av cirka 15 miljoner kronor. 

Säljstöd och tålamod

Business Swedens roll har framför allt varit att stötta Flexus i säljarbetet och samarbetet med den lokala partnern, screena marknaden efter nya potentiella affärer samt att fungera som en dörröppnare till italienska bolag.

- Det är ofta långa säljcykler i branschen och det gäller att inte ge upp. Flexus tålamod har nu lönat sig och utöver de första levererade maskinerna har företaget många intressanta leads i pipeline. Framtiden för rundbalning i Italien ser ljus ut, säger Marcus Persson, projektledare på Business Sweden i Milano.

en bild

Marcus Persson

Project Manager Project Manager
+39 345 397 53 64