Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Episurf Medical på export till Storbritannien och Tyskland

en bild
Episurf Medical AB är ett medicintekniskt företag som utvecklat patientspecifika implantat för patienter med mindre broskskador i knäleden. Med hjälp av Business Sweden har Episurf Medical accelererat sin etablering på de tyska och brittiska marknaderna.

Det har länge saknats en effektiv behandlingsmetod för mindre broskskador i knäleden, framför allt för patienter yngre än 65 år. Som svar har Episurf Medical utvecklat patientspecifika knäimplantat och 3D-printade operationsinstrument, vilket möjliggör en mindre invasiv behandling och snabb återhämtning.

Behov av snabb tillväxt på exportmarknader

För att säkerställa långsiktig tillväxt och för att leva upp till förväntningarna hos investerare behövde Episurf Medical snabbt generera ett intresse för de nya implantaten bland ledande knäkirurger på prioriterade marknader utanför Sverige. Två av de högst prioriterade marknaderna för Episurf Medical var Tyskland och Storbritannien, där företaget redan hade anställt lokala säljare för att bearbeta marknaden.

Business Sweden accelerade den internationella tillväxten

Episurf Medical kontaktade Business Sweden i Tyskland för att ta hjälp med att bearbeta knäkirurger som ett stöd till det egna säljteamet och för att inte förlora momentum medan företaget anställde fler egna säljare. Business Sweden stöttade det lokala teamet i Tyskland genom att aktivt bearbeta kliniker och enskilda knäkirurger och agerade som Episurf Medicals lokala affärsutvecklingsteam i över ett års tid.

Samarbetet påskyndade Episurfs etablering

Genom samarbetet lyckades Episurf Medical på ett kostnadseffektivt sätt bygga momentum och en stadig tillväxt av potentiella kunder i takt med att fler säljare anställdes. Tack vare det lyckade samarbetet i Tyskland, valde Episurf Medical att även ta hjälp av Business Sweden under sin etablering i Storbritannien, där teamet i London stöttade Episurfs lokala säljare med att strategiskt bearbeta knäkirurger under mer än ett års tid. Vid samarbetets avslut i november 2016 hade Episurf ett stort antal aktiva kirurger i sitt nätverk och en stark säljkår att hantera försäljningen på egen hand i både Tyskland och Storbritannien.

”Vi är väldigt nöjda med samarbetet och det har genererat de leads vi behövde när vi började i Tyskland och Storbritannien”  säger Göran Martinsson, Sales Director EMEA, Episurf Medical AB