Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Säkrare gator med beprövade molnverktyg från Halmstad

en bild
Entergate AB är specialister på webbapplikationer som enkät- och analysverktyg. Företaget levererar högteknologiska lösningar som tillför mer flexibla och omfattande kommunikationsmöjligheter, enhetliga marknadslösningar samt prisvärd kvalitetssäkring.

Cyrus Daneshmir startade företaget 1998 med en idé att förenkla kontakter med kunder och göra det enklare att samla information för stora företag och organisationer. Entergates första enkät och analysverktyg lanserades i Sverige på en marknad av pappersformulär, snigelbrev och frimärken. Ingen trodde på lösningen och några skrattade åt affärsidén. Produkten var för revolutionerande för marknaden helt enkelt. Efter många resor runt om i landet, telefonsamtal och kundträffar var dock isen bruten. Tack vare Cyrus energi, fasta övertygelse och förmåga att se in i framtiden hade företaget fått sin första kund. Och, tro det eller ej, det blev Posten AB, som först såg Entergates lösningen som ett intressant affärscase.

Idag leder Cyrus Daneshmir en organisation på 17 duktiga IT-specialister, som hjälper många stora företag och organisationer och som har över hälften av alla Sveriges kommuner som nöjda kunder.  Företaget säljer till Norge, Storbritannien och Spanien.

”En av våra största styrkor är att vi på alla marknader håller mycket nära kontakt med våra kunder och följer dem i syfte att underlätta och effektivisera deras arbete.” – säger Cyrus Daneshmir

Att översätta och anpassa programvaran till fler marknader och språk är en sak, men att kunna arbeta nära kunden även om kunderna befinner sig i andra länder är en större utmaning, som kräver organisation, noggrannhet och förändringar i uppföljningsarbetet.

Företaget genomförde processen Steps to Export under 2015 i syfte att systematisera sitt internationaliseringsarbete och för att välja exportmarknad för nästa satsning. Resultatet blev att Entergate anlitade Business Sweden i Nederländerna för att etablera försäljning av kartläggningsverktyget Pointsurvey. Ett kartläggningsverktyg som ger kommuninvånarna rösten att förbättra säkerheten på sina vägar.

Business Sweden har hjälpt företaget att skapa förståelse för marknaden och segmenten. I en fullspäckat möteschema har Cyrus tillsammans med Business Sweden i Haag träffat beslutsfattare i Amsterdam, Houten och många andra municipalitet. Genom dessa möten fick Entergate i gång dialogen om att implementera Pointsurvey i deras arbete.

”Vi känner oss starkare när vi arbetar med Business Sweden. Vi får mera gjort, får bättre förståelse för marknaden och bättre kontakt med kunder.” – säger Cyrus Daneshmir

Det kortsiktiga resultatet av förtagets insatser i Nederländerna är en försäljningsvolym som värderas till ca 1 miljon SEK om året, men marknaden har mycket större potential än så. Entergate kommer att fortsätta arbeta i landet för att öka försäljningen och skapa närmare kontakt med potentiella kunder. Cyrus är övertygad om att han kommer att fortsätta arbeta med Business Sweden även i framtiden.

”Vårt utvecklingsarbete är 100 % kunddrivet. Vi måste ha mycket nära dialog med våra kunder. Business Sweden i Nederländerna agerade som om de var våra egna medarbetare på plats i landet. Det är mycket effektivare och billigare än att anställa egen personal och etablera ett dotterbolag.” – säger Cyrus Daneshmir.

Entergate kommer att växa i Nederländerna med ca 30 % per år och samtidigt etablera försäljning i flera andra EU-länder. Business Sweden kommer att fortsätta vara den självklara partnern i företagets internationaliseringsarbete.