Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Lyckad partnerssökning för fallskydd på den franska marknaden

en bild
Cresto lyckas genom samarbete med Business Sweden att sätta upp ett fördelaktigt distributörsavtal och vinna en upphandling med ett av Frankrikes största vindkraftföretag

Cresto designar och utvecklar användarvänliga och innovativa fallskyddslösningar för arbetsplatser med hög fallrisk. Cretso är en del av Skydda Group, som är Skandinaviens ledande leverantör av personliga fallskyddslösningar. 

Fokus på vinkraftverk både på land och till havs

Cresto hade ingen erfarenhet av den franska marknaden innan företaget inledde sitt samarbete med Business Sweden. Målet med samarbetet var att kartlägga den franska marknaden, genom bearbetning av ledande franska vindkraftsföretag, och identifiera potentiella partners i Frankrike.

Business Sweden kartlagde åtta till tio vindkraftsbolag med vindkraftverk både på land och till havs, såsom EDF, Alstom, GDF Suez och Valorem, föra att därefter identifiera relevanta kontaktpersoner som kunde bidra med en fördjupad bild av marknadsstrukturen för Crestos lösningar.

”Business Sweden har varit till väldigt stor hjälp. Medarbetarna i Frankrike arbetade på ett strukturerat sätt och var tillgängliga för kontinuerlig diskussion”, säger Jesper Lindquist, Exportansvarig på Cresto.

Business Swedens lokala nätverk värdefullt vid bearbetning av stora franska företag

De franska företagen bearbetades för att tydligare förstå inköpsprocessen av fallskyddslösningar, vilka leverantörskrav som råder på den franska marknaden, samt för att utvärdera intresset för Crestos produkter. Business Sweden sammanställde därefter en lista på potentiella partners som skulle kunna agera distributör för Cresto i Frankrike.  

Genom samarbetet med Business Sweden lyckades Cresto at vinna en upphandling med GDF-Suezgruppen. Andra potentiella försäljningsmöjligheter identifierades dessutom hos relevanta slutkunder såsom Vestas France. Inom ramen av samarbetet med Business Sweden, lyckades Cresto sätta upp ett avtal gällande distribution och installation av företagets produkter, samt ett avtal gällande kundsupport.

"Business Sweden hjälpte oss med att vinna en omfattande upphandling och med identifiering av affärsmöjligheter tack vare Frankrikekontorets dedikerade konsulter. Business Sweden Frankrikes kunskap om marknaden och lokala nätverk har också varit värdefullt för oss", säger Patrik Malterling, VD på Cresto.