Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

RYSSLAND INTRESSANT MARKNAD FÖR CONTEXTVISION

en bild
ContextVisions mjukvara förbättrar bildkvaliteten vid bland annat röntgen, ultraljud och mammografi. Produkten säljs till kunder världen över. För att öka exporten ytterligare satsar de på tillväxtmarknader som Kina och Ryssland. I trettio år har ContextVision tillverkat bildförbättrande mjukvara som används vid bland annat ultraljud, röntgen och mammografi. Mjukvaran förbättrar kontrasterna, tar fram strukturerna och minskar bruset i bilderna. Bolaget startades i Linköping och har numera även kontor i Stockholm samt säljkontor i USA, Kina och Japan.

Administrativt stöd värdefullt

ContextVision har bra täckning i Europa, USA och delar av Asien, och satsar därför på stora tillväxtmarknader som Kina och Ryssland. I Korea och Ryssland har ContextVision startat upp kontor med hjälp av Business Swedens tjänst Business Support Office. Business Sweden är också ett administrativt stöd i exportsatsningarna.

- Att göra affärer i Europa innebär inget administrativt merjobb för oss. Men i regionen runt Ryssland tillkommer det en del administrativa sysslor. Business Sweden hjälper oss med visumansökningar, mässor, kontrakt och betalningar, säger Markus Norén, säljare med regionansvar för Europa på ContextVision.

Goda affärsmöjligheter i Ryssland

De inledde sitt samarbete med Business Swedens kontor i St. Petersburg genom Affärschansprojektet. Därefter fortsatte samarbetet med fokus på sälj- och marknadsstöd. Som resultat har ContextVision för närvarande ett tiotal kunder i Ryssland och Ukraina.

- ContextVision har en passande produkt för Ryssland. Den bildgivande utrustningen som används här behöver uppgraderas. Det innebär att affärsmöjligheterna för ContextVision är goda, samtidigt som satsningen inte för med sig så stora investeringskostnader, säger Ekaterina Pravdina, projektledare på Business Sweden i Moskva.

Kommit långt på vägen

Under 2017 kommer Business Sweden och ContextVision att intensifiera säljarbetet i Ryssland och Ukraina. Målet är att få fler och större kunder.

- Vi ser att det finns potential i Ryssland och har kommit långt på väg. Det finns några större företag vi kämpar för att få som kunder och tillsammans jobbar vi aktivt för att få ännu mer fart på försäljningen, säger Markus Norén.

en bild

Ekaterina Pravdina

Project Manager Project Manager
+7 495 788 11 38
E-post Ekaterina.Pravdina@business-sweden.se