Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Chordate expanderar i Förenade Arabemiraten

en bild
Chordate är ett forskningsbaserad medtech-bolag i Stockholm. De hade tidigt identifierat Mellanöstern som en tillväxtregion och behövde Business Sweden för att få en bättre förståelse av marknaden och hitta en lämplig partner. Chordate har varit verksam sedan 2005 inom det medicintekniska området med den unika nervstimulerande metoden KOS, Kinetic Oscillation Stimulation. Företaget har ett CE-märkt produktsystem för behandling av icke-allergisk rinit (nästäppa), vilket började marknadsföras och säljas i början av 2015.

Chordate valde att delta på Arab Health mässan 2016 i den svenska paviljongen som arrangerades av Business Sweden. I samband med det så behövde Chordate assistans med att hitta en lämplig partner som kunde hjälpa de i UAE. Tack vare Business Swedens väletablerade kontaktnät och deras lokala kännedom i UAE, så hittade Chordate en partner utifrån deras specifika behov. Chordate skrev ett partnerskapsavtal med det lokala bolaget och hade en lyckad lanseringsdag i Emiratet Ajman sommaren 2016.

"Business Swedens lokalkännedom och kontaktnät har varit ett viktigt stöd när språk och affärskultur avviker från Sverige." säger Fredrik Henckel VD på Chordate.

BUSINESS SWEDEN EN NATURLIG SAMARBETSPARTNER

“Vi ser nu Business Sweden som en naturlig partner när vi tittar på andra marknader. Er hjälp och expertis har varit en viktig aspekt för oss i att hitta en partner i UAE och vi hoppas kunna använda er även i andra marknader.”

”När man försöker etablera sig i ett nytt land är det till stor fördel att kunna dra nytta av Business Swedens starka internationella varumärke. Er styrka och stora fördel vid sådana här typer av projekt är att utländska företag och intressenter är mer tillmötesgående och villiga att träffa er", avslutar Fredrik med.

Efter ett lyckat deltagande på Arab Health mässan 2016 så har Chordate valt att även 2017 ställa ut med Business Sweden på den officiella svenska paviljongen och satsa på nya möjligheter i kringliggande länder.