Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Japanska regenerativ medicin företag investerar i Sverige

en bild
Realisera potentialen i regenerativ medicin industrin i Sverige, CellSeed japanska Inc. undersökt möjligheten att inrätta ett svenskt dotterbolag. Business Sverige kan genom sitt stora nätverk, spela en avgörande roll i den framgångsrika etableringen av CellSeed Sweden AB och företaget Det är nu planerar en klinisk prövning i Sverige.

Regenerativ medicin spelar en viktig roll för anpassad sjukvård och utnyttjar det terapeutiska värdet av kroppens egna celler och tillväxtfaktorer att återvinna celler, vävnader och organ. I detta fall, små mängder av en patients egna celler från olika biologiska vävnader och organ är uppsamlades genom biopsi och odlades i ett temperaturkänslig cellodlingsgods. När celler växa till konfluens, är den levande cellen arken uppsamlas i en enzymfritt sätt och transplanteras tillbaka till patienten igen. Den grundläggande tekniken för detta "cellark engineering" Det utvecklades ursprungligen av professor Teruo Okano, Tokyo Women Medical University.

 Under 2012 etablerades samarbete mellan Tokyo Women Medical University och Karolinska Universitetssjukhuset. Den patenterade tekniken för generering av autologa cellblad för esofagus regeneration lyckades utvärderades i en klinisk studie vid Karolinska Universitetssjukhuset. De kliniska effekter kommer nu att undersökas i ett klinisk prövning på patienter med matstrupscancer.

  Sverige är ett av de länder i Europa där forskning och utveckling för regenerativ medicin är mycket aktiva. Klinisk forskning med epitelceller ark för esofagus förnyelse, en av CellSeed applikationer, har redan genomförts i Sverige. För att aktivt driva den kliniska utvecklingen av terapin , CellSeed Inc. beslutat att etablera ett dotterbolag i Sverige och syftar till att föra Japan härrörande regenerativ medicin till patienter globalt.

 Business Sweden i Tokyo stödde samarbete genom att organisera ett besök av rektor för Karolinska Institutet och ordna möten med forskare från både Karolinska Institutet och Tokyo Women Medical University redan 2010. CellSeed beslut att nu etablera ett svenskt dotterbolag kan förverkligas genom aktivt stöd från Business Sverige.

   "Vi har valt att etablera ett dotterbolag i Sverige baserat på den utmärkta stödstrukturen och den höga kompetensnivå vid Karolinska Universitetssjukhuset, Huddinge. Detta är det första sjukhuset utanför Japan att använda vår patenterade teknologi för matstrupscancer", säger Setsuko Hashimoto, VD för CellSeed Inc. och styrelseordförande i CellSeed Sweden AB.

Kontakta Business Sweden i Tokyo för mer information: tokyo@business-sweden.se

en bild

Etsuko Yasuda

Consultant Tokyo Consultant, Tokyo
+81 3 5562 5014

Vill du att vi kontaktar dig?

De kontaktuppgifter som du ger oss i samband med denna tjänst kommer vi att använda för att kontakta dig med ytterligare information. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.