Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Bona undersöker möjligheter för snabbare tillväxt på den kinesiska marknaden

Bona AB är ett familjeägt företag som grundandes 1919 med huvudkontor i Malmö. Bona finns i fler än 70 olika länder över hela världen via dotterbolag eller distributörer. Bona tillhandahåller produkter för montering, underhåll och renovering av trägolv.

Bona China grundades legalt år 2008 i Shanghai och är idag närvarande genom ett lokalt säljteam som fokuserar på att utveckla Bona i Kina. Trots att försäljningen har vuxit stadigt såg Bona potential för snabbare tillväxt på den kinesiska marknaden. För att kunna utveckla sin försäljningsstrategi i Kina önskade Bona en bättre bild av marknaden och högpotentiella områden. År 2016 kontaktade Bona Business Sweden för stöd i att bedöma marknadspotential.
 
Projektets omfattning inkluderade bedömning av marknadspotential för fyra högpotentiella segment för Bona. Bedömningen omfattade analys av segmenttillväxt, värdekedje- och konkurrensanalys, val av kanalstrategi och konsumentköpsbeteende. Utifrån bedömningen gav Business Sweden sedan rekommendationer kring tillväxtstrategi och definierade en plan för exekvering av strategin. Projektleveranser inkluderade en skriftlig rapport samt workshop med Bonas ledning och lokala säljteam för att diskutera resultatet av projektet och genomföra kick-off för implementering av den nya försäljningsstrategin.
 
Projektleveransen var väl mottagen av Bonas ledning och Business Sweden har sedan dess varit engagerad i diskussioner med Bona om Kinas online-strategi samt övergripande försäljningsstrategi för Asien-Stillahavsområdet.

”Tack Business Sweden för en grundlig och detaljerad rapport som vi har kunnat använda för att formulera vår marknadsstrategi i Kina samt bli mer fokuserade kring vår försäljning och enligt våra tillväxtplaner. Vi kan starkt rekommendera att använda Business Sweden för  denna typ av analyser och projekt”

- Pontus Forssell, Vice President & Director of Bona Far East and Pacific

en bild

Andrea Staxberg

Senior Project Manager Shanghai Senior Project Manager, Shanghai
+ 86 21 6218 9955 ext. 81