Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Svenska luftrenare till snabbt växande marknad i Kina

en bild
Blueair är ett svenskt teknikföretag som utvecklar, designar och tillverkar luftrenare för inomhusbruk. Med assistans från Business Sweden etablerade Blueair ett samägt bolag tillsammans med två lokala partners, vilket resulterat i en snabb tillväxt med hjälp av lokal kompetens.

Blueair började redan 2006 att sälja luftrenare till Kina men valde år 2012 att satsa ytterligare på marknaden genom att etablera ett samägt företag (ett s.k. Joint Venture) med två kinesiska marknadsaktörer. Då två lokala företag var involverade i denna företagsetableringsprocess, assisterade Business Sweden med koordination mellan parterna samt att sätta upp bolaget och driva den legala processen. 

lokalt nätverk öppnade dörrar

Genom Business Swedens lokala nätverk blev Blueair introducerade till Sveriges generalkonsul i Shanghai, som berättade att dåvarande handelsminister Ewa Björling skulle besöka Shanghai. Blueair arrangerade därefter en invigningsceremoni av företaget där ministern höll ett introduktionstal. Under 2014 var Blueair även delaktiga i en Air Pollution Workshop i Peking.

- Vi finns nu i över 450 varuhus i Kina, det kunde inte vara bättre. Den nya organisationen blev perfekt, det var ett stort steg i Blueairs historia. Jag vill verkligen tacka er för era personliga ansträngningar och för att ni fått detta att hända, säger Bengt Rittri, vd och grundare Blueair.

Sedan dess har Blueair lanserat en produktlinje mot professionell användning och ett nytt koncept för rening av vatten. Ett separat bolag har nu bildats med assistans från Business Sweden och Blueair har tillfälligt utnyttjat Business Support Office-tjänsten för att möjliggöra för personal på plats innan den legala etableringsprocessen var slutförd.

en bild

Andrea Staxberg

Senior Project Manager Shanghai Senior Project Manager, Shanghai
+ 86 21 6218 9955 ext. 81
E-post andrea.staxberg@business-sweden.se