Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

BillerudKorsnäs

en bild
BillerudKorsnäs, en ledande svensk leverantör av nyfiberbaserade förpackningsmaterial och förpackningslösningar, har nu fått sitt första stora genombrott i den Vietnamesiska cementindustrin.

BillerudKorsnäs tillverkar bl.a. säck- och kraftpapper samt via samarbetspartners även papperssäckar för främst cement och andra byggmaterial. I cementsektorn så har QuickFill Clean papperssäckar stora fördelar jämfört med traditionella lösningar med plast och papper. Tack vare hög luftgenomsläpplighet i kombination med hög styrka kan dessa säckar fyllas och distribueras utan läckage av cement. Dessutom är säckarna miljövänliga då de är gjorda av papper och kan komposteras,

BillerudKorsnäs har nu fått sin första stora kund i Vietnam – landets största privata cementtillverkare VISSAI och är i diskussioner med landets största cementtillverkare – statligt ägda VICEM. BillerudKorsnäs använde sig av en strukturerad process för att nå resultatet:

Mikael Strömbäck, Business Segment Director (Sack Solutions) på BillerudKorsnäs förklarar: ”Det är mycket viktigt att förstå vad som driver marknaden och att bygga relationer med rätt personer. Vi började med att kartlägga cementindustrin i Vietnam och träffa nyckelspelarna för att få insikt i vilka säckar som används nu och vilka incitament som finns för att byta. Sedan så jobbade vi tätt med VISSAI för att genomföra pilottester av våra produkter och visa på de stora fördelar de har. Efter det så blev det naturligt för VISSAI inleda en övergång från plastsäckar till QuickFill Clean papperssäckar.” Efter en workshop där resultatet från pilottesterna diskuterades så visade även det statligt ägda VICEM intresse för BillerudKorsnäs produkter.

Mikael Strömbäck tycker att det varit värdefullt att anlita Business Sweden för att driva processerna i Vietnam: ”Business Swedens kontakter och djupa marknadsinsikter har verkligen varit kritiska för att nå dessa framgångar i Vietnam”.

Björn Savlid, landschef för Business Sweden i Vietnam säger att det har varit spännande att jobba i projektet: ”Vietnam har stora ambitioner att bli mer miljövänligt, men givetvis så spelar ekonomi och kostnader en stor roll också. Sverige och svenska produkter har ett gott rykte i Vietnam sedan länge, och vi är glada att se att den Vietnamesiska cementsektorn nu insett fördelarna med BillerudKorsnäs innovativa produkter”.