Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Kortare ledtid och ökad kvalitet med tillverkning i Polen

en bild
När Bex Sport funderade på att flytta sin produktion av spelet Kubb från Kina till Polen tog de kontakt med Business Swedens Warszawakontor. Efter en utvärdering av marknaden och möten med potentiella leverantörer, har man nu inlett samarbeten med två av dem.

Bex Sport, med rötterna i Höganäs, Skåne, har sedan 1985 utvecklat och producerat spel för både den svenska och internationella marknaden. Deras spel fungerar för alla åldrar. Produktionen av Kubb och andra trä-spel har tidigare skett i Kina, men för att minska ledtiden och öka kvaliteten ville Bex Sport utforska möjligheterna att flytta produktionen till Polen. Bex Sport hade tidigare haft positiv erfarenhet av Business Sweden i Vietnam och Polen, därför det föll sig naturligt att kontakta kontoret i Warszawa.

Genom ett Affärschansprojekt var målet att identifiera ett antal leverantörer runt om i Polen som uppfyllde Bex Sports kriterier för produktionen av deras spel. Tillverkare identifierades både genom Business Swedens lokala nätverk samt en omfattande marknadsundersökning. En första lista med potentiella företag presenterades för Bex Sport, och efter vidare utvärdering och initial kontakt med företagen togs listan ner till sju potentiella tillverkare att besöka under ett tredagars besök i Polen i slutet av 2015.

Hjälp att hitta leverantörer

Business Sweden hade inför besöket bokat möten med de potentiella leverantörerna och anordnat alla logistiska lösningar. Under besöket i Polen träffade Bex Sport företagen, samt hann besöka deras produktionsanläggningar. Efter avklarat besök fortsatte kontakten mellan Bex Sport och de potentiella leverantörerna gällande möjligt samarbete, och i början av 2016 hade avtal skrivits med två polska leverantörer. Avtalen minskar ledtiden för Bex Sport, underlättar leverans till Sverige, och ökar kvaliteten på Kubbspelet.

- Business Sweden är en bra samarbetspartner gällande produktion och försäljningsfrågor när man ska etablera sig på en ny marknad, vilket vi säkert kommer till att använda igen i framtiden, säger Björn Andersson, General Manager på Bex Sport.