Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Marknadsanalys inför etableringen av Besedo i Sydamerika

en bild
Besedo, en moderator för användargenererat online innehåll, som etablerat kontor i Colombia sedan 2013, kontaktade Business Sweden för stöd i att välja var i Sydamerika företaget borde öppna sitt andra kontor. E-handeln är snabbt växande i Latinamerika, vilket har skapat större efterfrågan på Besedos lösning. Business Sweden genomförde en studie för att jämföra Sydamerikanska länder och därför hitta den bästa placeringen för Besedos nya kontor. Marknadsanalysen tog hänsyn till avgörande faktorer såsom tillgänglighet till arbetskraft, lönenivåer, närhet till kunder och potentiella risker.

Bättre digitalt innehåll för alla

Besedo är ett svenskt företag som specialiserat sig på moderering och hantering av användargenererat innehåll samt säkerhet för annonssidor, webbaserade marknadsplatser och dejtingsajter. Företaget analyserar och modererar mer än 420 miljoner artiklar, besvarar över 1 miljon kundtjänstförfrågningar och blockerar nästan 40 miljoner försök till bedrägeri och bluff per år. Detta görs genom en kombination av artificiell intelligens, innehållsfiltrering och specialiserade team bestående av manuella moderatorer. Besedo har över 500 anställda som utifrån 5 kontor erbjuder tjänster till ledande internetföretag i hela världen.

Strategisk rådgivning inför expansion i Latinamerika

För att stödja tillväxten av befintliga kunder och skapa utrymme att ta in nya kunder är det väsentligt för Besedo att följa upp och kontinuerligt utvärdera nya möjligheter. På plats i Sydamerika med ett kontor i Colombia sedan 2013, efterfrågade Besedos ledning stöd med strategisk rådgivning inför ett beslut om var företaget borde öppna sitt andra kontor i regionen.

 Business Sweden anlitades för att stödja med en marknadsanalys och en benchmark studie av utvalda länder och städer i regionen. Tack vare sin lokala närvaro med kontor och personal i Brasilien, Chile, Colombia och Mexiko, kunde Business Sweden, inom ramen av den korta deadlinen, leverera kvalificerad marknadsdata utifrån deskresearch och intervjuer. Detta flermarknadsuppdrag leddes av kontoret i São Paulo, Brasilien.

 Syftet med studien var att jämföra kostnadsnivåer och andra viktiga förutsättningar för att göra affärer på de utvalda marknaderna. Baserat på data och rekommendationer tog Business Sweden fram olika scenarier för expansion i regionen. I studien ingick bl.a. konkret mätbar data så som lönekostnader för personal i olika befattningar, och även kvalitativ data såsom juridiska aspekter, tillgänglighet av personal, språkkunskaper och potentiella risker.

 ”Det som gjorde att vi tyckte om att arbeta med Business Sverige var att vi inte bara fick en fullständig rapport. De gav oss också tillgång till ett balanced scorecard som gjorde det möjligt att simulera olika scenarier för vår nästa etablering i regionen”, Karl Pettersson, Key Account Manager.

 För mer information om Besedo, vänligen se http://www.besedo.com/

en bild

Björn Clavey

Senior Project Manager São Paulo Senior Project Manager, São Paulo
+55 11 2137-4403