Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Aura Lights belysningslösningar gör Spanien energismartare

en bild
Aura Lights smarta belysningslösningar bryter mark i ett Spanien där energibesparing och nya tekniklösningar står högt på listan. Efter flera års samarbete med Business Sweden, lyser nu Aura Light upp flertalet företag, industrier och vägar.

Aura Light säljer hållbara belysningslösningar som hjälper företagskunder att minska sina kostnader, sin energiförbrukning och sin miljöpåverkan i bland annat industrier, skolor, lagerlokaler, tunnlar och sjukhus. Företaget har även en rådgivande roll och kommer med förslag på hur kunderna kan se över sina befintliga belysningslösningar och minska sin energiförbrukning.

Spanskt behov av energismarta lösningar

Spanien är ett av Europas mest energikonsumerande länder och har dessutom de femte högsta elpriserna i regionen. Satsningar görs på nationell nivå inom energieffektivitet med målsättningen att sänka den totala förbrukningen med 20 procent mellan 2011 och 2020, och det finns stor efterfrågan och intresse för smarta tekniklösningar.

- Som ett, utifrån spanskt perspektiv, litet och okänt företag är det svårt att få uppmärksamhet och att komma in på marknaden. Genom samarbetet med Business Sweden har vi kunnat bli sedda som ett betydelsefullt och seriöst företag vid etableringen och tillväxten i Spanien, säger Ulrik Bertelsen, regionchef för Sydeuropa på Aura Light.

Genom att identifiera, bearbeta och följa upp potentiella partners och nyckelkunder i Spanien stöttar Business Sweden affärsutvecklingen för en framgångsrik expansion. Tack vare detta lyser nu Aura Lights produkter upp bland annat spanska flygplatser och tillverkningsanläggningar inom livsmedelsindustrin.

"BUSINESS SWEDEN NÅR BESLUTSFATTARE"

- Business Swedens förmåga att nå beslutsfattare inom utvalda sektorer är enanstående. Tack vare detta har vi gjort ett antal viktiga affärer under vår etablering och fortsatta utveckling i Spanien, säger Ulrik Bertelsen

Nyckeln till ett gott samarbete ligger i god förståelse för såväl det exporterande företagets verksamhet och lokala marknadskännedom. Med goda meriter gällande att skapa leads åt svenska företag inom ett flertal sektorer i Spanien och ett stort antal övriga initiativ och aktiviteter, finns goda möjligheter att utveckla samarbetet och fortsätta att växa tillsammans.

- Samarbetet mellan Business Sweden och Aura Light sträcker sig långt tillbaka i tiden och över flera geografiska marknader. Här i Spanien har vi utöver att stötta säljarbetet även bistått med förvärvssupport och partnersökning. Med tanke på den efterfrågan som finns inom smarta och energibesparande lösningar ser jag ytterligare möjligheter att bearbeta den spanska marknaden, säger Malin Svensson, handelssekreterare på Business Sweden i Madrid.