Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

ADB Safegates framgång i ISTANBUL GRAND AIRPORT-projektet

en bild
ADB Safegate Group är ett globalt företag som erbjuder ett komplett utbud av lösningar för ökad säkerhet, effektivitet och miljöfördelar till flygplatser över hela världen. Bolaget inledde sin diskussion med Business Sverige år 2015 med syftet att etablera sig i Turkiet. ADB Safegate använder Business Sveriges BSO Office samtidigt som Business Swedens Istanbul-kontor stödjer bolaget med olika marknadsföringsaktiviteter i Turkiet och Sverige.

Safegate har varit aktiva på den turkiska marknaden sedan 1983 genom lokala distributörer. Efter att ha identifierat ökade möjligheter inom turkiska flygindustrin, beslutade Safegate att anställa en försäljningschef i Turkiet och såg då en möjlighet att nyttja Business Swedens BSO anställnings- och kontorstjänster.

Nyligen genomfördes en merger av ADB Group och Safegate Group som innebar bildandet av ADB Safegate som erbjuder avancerade flygplatsverksamhetssystem från landning till avgång. Med denna sammanslagning kommer ADB Safegate att kunna skapa alltfler möjligheter inom sitt segment. ADB Safegate Group levererar idag så kallad ”flygprestanda” till mer än 2 000 flygplatser i Asien, Europa, Mellanöstern, Amerika, Afrika och Oceanien.

Effektivt samarbete med BUSINESS SWEDEN

Safegate har varit aktiva på den turkiska marknaden länge och har genom effektiv affärsutveckling byggt upp ett bra kontaktnät i Turkiet. Efter det att Safegate använt sig av Business Swedens BSO kontors- och anställningstjänster, ville dock bolaget delta i en flygplats- och flygledningsdelegation i Sverige som anordnades av Business Sweden under 2015. I denna delegation deltog viktiga turkiska intressenter för Istanbul New Airport-projektet och den turkiska motsvarigheten till Luftfartsverket (DHMI) som besökte Safegates huvudkontor i Malmö. Väl på plats i Malmö fick delegationsdeltagarna följa en interaktiv presentation av Safegates lösningar. Det uppstod en givande diskussion mellan berörda parter och de turkiska intressenterna, som kände till Safegate väl genom bolagets tidigare affärsutvecklingsarbete, fick bekräftat att Safegate kunde erbjuda mycket bra lösningar.

Utöver ovan nämnda denna delegation, organiserade även Business Sverige en delegation i Ankara avseende Istanbul New Airport-projektet tillsammans med närings- och innovationsminister Mikael Damberg i maj 2016. ADB Safegate var ett av de deltagande företagen på besök hos Transportministeriet och hade även B2B-diskussioner vid DHMI:s (motsvarande Luftfartsverket) huvudkontor. Företaget gavs möjligheten att presentera sina lösningar och efter effektiv affärsutveckling av ADB Safegates team i kombination med dessa aktiviteter, vann ADB Safegate ett anbud avseende Istanbul New Airports ACL-teknik och har pågående diskussioner i ytterligare upphandlingar inom detta projekt. ADB Safegate överväger nya BSO-kontor och BSO-anställningar för nya projektledare i deras Turkiet-verksamhet.