Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

ABEM levererar världsledande lösningar för mer effektiv identifiering av vattenreserver i Afrika

en bild
ABEM är världsledande när det kommer till att identifiera och kartlägga vattenreserver i komplexa områden. Med växande behov att förse städer och jordbruk med vatten har aktörer i östra Afrika fått upp ögonen för företagets tjänster.

När en lösning är relevant kan affären gå fort

Våren 2016 diskuterade ABEM och Business Sweden möjligheten för ABEM att delta i en företagsdelegation med fokus på FN affärer i Östafrika. Behovet att kartlägga vatten reserver är stort i hela regionen. Mer specifika möjligheter hade även identifierats av Business Sweden i norra Kenya, där en ny bosättning för flyktingar var under konstruktion och vattentillförseln var osäker.

”När vi blev tillfrågade om att delta i denna delegation var det ett självklart val som passade helt perfekt i vår strategi att arbeta närmare FN systemet och anknyta till NGOs”Peter Persson, Regional Sales Manager Middle East & Africa

Instrumentalt att träffa motparter på olika nivåer

Inför delegationen utförde Business Sweden en djupgående analys på vilka marknader och FN organ, samt implementeringspartners, som var relevanta för vårt svenska utbud av produkter och tjänster. Detta lade grunden till ett program som möjliggjorde möten mellan ABEM och motparter på flera nivåer och från olika organisationer från biståndssektorn, inklusive FN organ och NGOs. Resultatet var en större förståelse för vilka organisationer och aktörer som är relevanta för ABEMs tjänster.

”Kvaliteten på de kontakter vi gjorde på kort tid var mycket hög, vi träffade flera nyckelpersoner från olika organisationer som är avgörande i försäljningen av våra lösningar. Intresset var mycket stort, ett av projekten som diskuterades var långt gånget där ABEMs lösningar var den pusselbit som saknades för Läkare Utan Gränser. Mer information och offerter överlämnades snabbt och kort efter fick vi den första ordern.” Peter Persson, Regional Sales Manager Middle East & Africa

Med bättre förståelse av marknaden blir framtida engagemang mer fokuserade

Relationerna som skapades under delegationen är centrala för företagets framtida export mot FN systemet. Men arbetet går vidare; varje land, organ och partner har sina beslutsfattare och teknisk personal spelar en viktig roll i beslutsprocessen. Dessa i sin tur byts ut med jämna mellanrum. Pågående marknadsföring blir därför en prioritet för ABEM, inte minst för att det mest effektivt att introducera innovation till FN systemet och dess medarbetare.

Abem knöt många viktiga kontakter under delegationsresan som de arbetar vidare med. Det handlar både om långsiktiga större projekt samt mindre, direkta lösning för eventuella problem med vatten försörjning.

ABEM har även deltagit i AIDEX i Bryssel i november månad där Business Sweden arrangerade en svensk paviljong.