Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Zenicor satsar helhjärtat på den brittiska marknaden inom stroke-prevention

en bild
Långsiktigt och strategiskt samarbete blev nyckeln för Zenicors etablering i Storbritannien. Ett gediget förarbete fortsatte i tätt samarbete där Business Sweden under flera år stöttade Zenicor i strategiska kundrelationer och med rådgivning inför fortsatt expansion på marknaden.

Det svenska medicintekniska bolaget Zenicor har utvecklat en produkt, Zenicor-EKG, som är en enkel och effektiv utrustning för diagnostik av patienter med hjärtarytmier. Zenicor-EKG har för avsikt att genom diagnostisering av ojämn hjärtrytm på distans förhindra stroke eller andra sjukdomar som orsakats av blodpropp. Zenicor är etablerade i Skandinavien sedan 2010 och har de senaste åren expanderat både på den tyska och brittiska marknaden med hjälp av Business Sweden.

Långt och intensivt samarbete

Business Sweden i Storbritannien och Zenicor inledde ett samarbete redan 2012 med en gedigen marknadsanalys av marknadspotentialen samt konkurrenter, potentiella kunder och nyckelpersoner på marknaden. Efter analysen identifierade Business Sweden nyckelpersoner hos potentiella kunder och arrangerade så att Zenicor kunde genomföra viktiga möten. Därefter följde ett fortsatt intensivt samarbete för att etablera Zenicor på den brittiska marknaden genom riktade sälj- och marknadsföringsaktiviteter mot noga utvalda segment. 

- Business Sweden har varit en betydande samarbetspartner för oss vid vår etablering i Storbritannien. Vi inledde samarbetet under 2012 där teamet i London hjälpte oss med ett Affärschansprojekt där man såg över marknadspotentialen. Sedan dess har Business Sweden verkat som Zenicors säljkår genom att representera oss på mässor, säljmöten och att initiera kontakt med nyckelpersoner, säger Mats Palerius, vd på Zenicor Medical Systems.

Etablerad position på marknaden

Efter tre års samarbete har Zenicor etablerat sig i UK genom att bilda ett lokalt bolag. De har penetrerat marknaden och har idag flertalet kunder och viktiga partners. Business Sweden har varit med och tagit fram affärsplanen för etableringen och assisterat vid rekryteringen av en lokalt heltidsanställd säljare.

- Vi har nu nått en punkt där vi har beslutat att rekrytera vår egen brittiska representant men är övertygade om att vi kommer att hålla kontakten med vårt team på Business Sweden i London, säger Mats Palerius.

Zenicor har även samarbetat med Business Swedens kontor i bland annat Finland, Norge, Tyskland och Österrike.