Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Zehnder renar luften i USA

en bild
Tack vare framgångar och stark tillväxt på den europeiska marknaden vågade Zehnder Group Motala ta steget in på den amerikanska marknaden. Business Sweden assisterade Zehnder med att framställa en marknadsinträdesstrategi och ger än idag fortlöpande strategisk support för att hjälpa företagets tillväxt och export till USA.

Zehnder Group Motala AB, en del av det Schweiz-baserade företaget Zehnder Group, tillverkar luftreningslösningar som hjälper deras kunder med damm-, partikel- och föroreningsproblem. Fram till 2013 drev företaget en begränsad verksamhet i USA, men i takt med ökad lönsamhet och kundtillväxt i Europa fick man upp ögonen för den amerikanska marknaden. Zehnder kände att deras produkt hade vad som krävdes för att lyckas i USA och företaget såg stora tillväxtmöjligheter.

Uppstartssupport och rekrytering

Med hjälp av Business Sweden valde Zehnder att utveckla en marknadsinträdesstrategi för Nordamerika. Baserat på denna skräddarsydda exportanalys, vilken omfattade en kartläggning av kundbasen, en marknadsanalys samt en utläggning av relevanta regelverk, tog Zehnder beslutet att etablera sig på den amerikanska marknaden.

Lanseringen i USA var lyckad och nästa steg för Zehnder var att rekrytera en regionschef för den amerikanska divisionen.  Även här valde Zehnder att nyttja Business Swedens kontaktnät och lokala marknadsexpertis. Inom ramen av Business Swedens förvärvssupport annonserades positionen, inkommande CV screenades och Business Sweden genomförde intervjuer med de kandidater som matchade den profil som Zehnder sökte.

Assistans och expertis viktig aspekt

Efter en lyckad rekryteringsprocess har Zehnder nu anställt en regionschef som ansvarar för den nordamerikanska marknaden på plats. För Zehnder innebar rekryteringen ett stort steg i arbetet med att etablera sig i Nordamerika. 

- Business Swedens assistans och expertis har varit en viktig aspekt under Zehnders etablering i USA, säger Peter Krantz, vd för Zehnder Group Nordic AB.

en bild

Mayra Mateos

Head of Office San Francisco Head of Office San Francisco
+1 415 835 3001
E-post mayra.mateos@business-sweden.se