Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Westmatic vald som leverantör av tågtvättanläggning för utbyggnaden av ”Light Rail Transit” (LRT)banan i Toronto

en bild
Som många Torontoinvånare vet är kommunaltrafiken ett hett diskussionsämne i synnerhet den konstanta debatten angående utbyggnaden av tunnelbanan och LRT i stadens centrala delar. I det nya förlängningsprojektet av Eglinton Light Rail Transit (LRT)har 5,3 miljarder kanadensiska dollar (CAD) investerats och det är glädjande nyheter att svenska företaget Westmatic fick uppdraget att installera en tågtvättanläggning i den västra delen av linjen värd 1.6 miljoner CAD. Installationen beräknas vara klar i slutet av 2017 med god tidsmarginal för testning innan Eglington LRT är öppen för allmänheten år 2021.

Den 19 kilometer långa utbyggnaden består av 25 stationer och en 10 kilometer lång underjordisk del vilket gör den till den största utbyggnaden av lokaltrafiken i Torontos historia. Uppskattningsvis kommer 5500 passagerare trafikera Eglinton linjen varje timme under högtrafik i LRT tåg med kapacitet för 490 personer per tåg. Linjen kommer att länka till 54 busslinjer, tre tunnelbanestationer och olika interurbana tåglinjer. Förlängningen av Eglinton banan är bara en liten del av den 25-års plan, med över $50 miljarder i budget, som är framtagen för att förbättra kommunaltrafiken i Toronto.

Sedan 1974 har Westmatic utvecklat ett rykte för att bygga den mest innovativa buss, lastbils och tågtvätts-utrustningen i världen. Westmatic är också specialister på vattenrening med avancerade vattenåtervinningssystem som använder upp till 50 % mindre vatten, el och kemikalier jämfört med traditionella system. Westmatics huvudkontor ligger i Arvika, Sverige med nordamerikanska kontor i Toronto, Buffalo och New York.

Business Sweden har arbetat med Westmatic i Kanada och hjälpt dem med bildandet av deras kanadensiska dotterbolag under 2016 och är glada att se sådana imponerande försäljningsframgångar redan under deras första år.

en bild

Agata Leszkiewicz

Project Manager, Healthcare & Infrastructure Industry Advisor Toronto Project Manager, Healthcare & Infrastructure Industry Advisor, Toronto
+1 416 640 7477
E-post agata.leszkiewicz@business-sweden.se