Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Business Swedens gruvevent öppnar nya dörrar för SKF i Kanada

en bild
SKF, ett globalt svenskt företag världsledande inom industriella kullager, deltog nyligen i Swedish Canadian Mining Initiative – en heldagskonferens arrangerat av Business Sweden i Toronto där representanter på hög nivå från både svensk och kanadensisk gruvnäring träffades för att diskutera gemensamma utmaningar inom gruvnäringen samt hur man genom utökat samarbete kan lösa dessa.

SKFs Marketing Manager Lars Ruuth förklarar syftet med SKFs deltagande: ”SKF är välkända inom gruvindustrin för våra högpresterande kullager men vi har fortfarande en hel del att göra för att också bli erkända för våra erbjudanden inom Services & Solutions. Över tid har SKF skiftat fokus från att vara enbart en tillverkare av komponenter och reservdelar till att bli ledande på flera plan inom högpresterande roterande utrustning. Swedish Canadian Mining Initiative gav oss en möjlighet att träffa ledande befattningshavare inom den kanadensiska gruvindustrin och knyta nya viktiga kontakter för denna del av vår verksamhet.”

SKF Kanada assisterade nyligen Rio Tinto Iron Ore Company of Canada i ett förbättringsprojekt som resulterade i årliga besparingar på 44 miljoner kanadensiska dollar. Höga befattningshavare inom gruvnäringen är vana vid stora siffror så det är inte lätt att få deras uppmärksamhet men dessa besparingssiffror var på en sådan nivå att de fick dem att bli intresserade. Speciellt efter att de fått information om att kostnaden för denna tjänst var en tiondel av de besparingar som kan göras och att återbetalningstiden på investeringen är några veckor snarare än månader. 

Business Sweden hade en central roll i att se till att rätt fokusområden och rätt experter fanns på plats för att diskutera dessa under konferensen. Genom detta upplägg lyckades Business Sweden attrahera de rätta beslutsfattarna från flera av de ledande kanadensiska gruvbolagen såsom Agnico Eagle, Barrick Gold, Glencore, GoldCorp, Hudbay Minerals och Vale för att nämna några. Oscar Stenströms, statssekreterare hos Sveriges EU- och handelsminister, samt Sveriges ambassadör i Kanada, Per Sjögrens, deltaganden sände ett starkt budskap att Sverige och svenska företag har ett starkt fokus på och sätter stort värde på samarbete med den kanadensiska gruvindustrin.

Lars Ruuth summerar: ”Det har bara gått några veckor sedan seminariet så vi har inte ännu säkrat några affärer av större betydelse genom vårt nya kontaktnät men vi är övertygade om att vårt deltagande under Swedish Canadian Mining Initiative kommer att generera utmärkt resultat för SKF i Kanada. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta med Business Sweden för att utöka vårt nätverk av kanadensiska gruvbolag.”

en bild

Christian Orrego Silvander

Consultant, Mining Industry Advisor Consultant, Mining Industry Advisor
+1 416 922 8152