Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Amerikanska drycker fyller Petainers PET-behållare

en bild
Med en existerande kundbas i Europa och Ryssland var Petainer redo att ta sig an nya utmaningar och expandera till den amerikanska marknaden. Tack vare Business Sweden har Petainer genom åren sett en stadig tillväxt i USA.

Petainer Lidköping AB grundades i Sverige år 1957 och specialiserar sig inom design och tillverkning av PET (Polyetentereftalat) –behållare. Användningsområden för produkten är inom förpackning av drycker såsom vin, öl, cider, vatten och läskedrycker.

Stor marknadspotential för export

År 2012 var Petainers produkter tillgängliga i Europa och Ryssland, men i takt med en stadigt ökande försäljning inom dessa marknader togs beslutet att fortsätta expandera internationellt. Valet för expansionen föll då på den nordamerikanska marknaden. Petainer hade tidigare testlanasterat sina produkter bland utvalda bryggerier i USA, och responsen indikerade att den amerikanska marknaden hade stor potential för export av produkten. Med assistans från Business Sweden kände sig Petainer redo att ta sig an USA och Kanada.

Business Sweden fick som första uppdrag att analysera det regulatoriska landskapet i USA och Kanada för PET-fat. Slutmålet med projektet var att utveckla en förståelse för hur regelverket kan komma att påverka deras produkter. Baserat på Business Swedens rapport kunde Petainer utveckla en handlingsplan med syfte att påbörja försäljning på den amerikanska marknaden. Samma år lanserades Petainers fat framgångsrikt bland bryggerier och vingårdar.

Analys och operativ support

Genom åren har Business Sweden fortsatt att stödja Petainers nordamerikanska expansion genom diverse tjänster inom Business Support Office (BSO), inklusive kontorsplats, redovisning och bokföring. För tillfället sköter Business Sweden de operativa verksamheterna för Peteiner såsom beställningar och offerter till kunder. Business Sweden har även sammanställt en marknadsanalys med ytterligare insikter i marknadsindikatorer, potentiella kundsegment och de mest effektiva vägarna in på marknaden.

- Business Sweden har varit och fortsätter att vara en viktig partner för Petainer och våra ambitioner i Nordamerika. Business Swedens kompetens inom regelverk i kombination med skräddarsydda marknadsanalyser har varit avgörande för att snabbt och säkert förstå de utmaningar som vi kan komma att ställas inför i regionen, säger Andy Carter, vice vd på Petainer Manufacturing USA.

en bild

Mayra Mateos

Head of Office San Francisco Head of Office San Francisco
+1 415 835 3001
E-post mayra.mateos@business-sweden.se