Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

InnoVentum vann en vindkraftsupphandling med hjälp av Business Sweden

en bild
Hybrida energilösningar finner sin väg in i den asiatiska landsbygden tack vare det nära samarbetet mellan Business Sweden och InnoVentum. Med Business Sweden’s kontinuerliga support lyckades InnoVentum knyta viktiga kontakter med den Asiatiska Utvecklingsbanken (ADB) för att sedan vinna ett större vindkraftsprojekt i regionen.

InnoVentum är ett nystartat företag som erbjuder småskaliga vindkraftverk som baseras på egenutvecklade trätorn. Dessa unika torn är hållbara och snabba att sätta upp och fungerar väl på områden som inte har tillgång till kraftnätet.

Under 2014 organiserade Business Sweden en kris- och katastrofsdelegation till  Filippinerna där svenska företag fick träffa och nätverka med diverse FN-organ, NGOs och myndigheter. Målet var att förstå de kommande upphandlingsprocesserna och marknadsföra sina lösningar. Sigvald Harryson, VD och grundare av InnoVentum var en av deltagarna i delegationen.

Kontinuerligt sökande efter nya affärsmöjligheter

Innan besöket rekommenderade Business Sweden Sigvald att förlänga sin vistelse för att träffa olika beslutsfattare inom ADB. Business Sweden har haft ett nära samarbete med ADB och hade identifierat stora affärsmöjligheter för dem.

"Vi skulle inte ha vetat hur man gör affärerer med ADB utan Business Sweden och deras kontinuerliga stöd, speciellt från David Lantz, Business Sweden "

- Sigvald Harryson, Grundare av InnoVentum         

InnoVentum har sen dess träffat ADB flera gånger och haft Business Sweden som bollplank. Den 22:a maj, 2015 fick InnoVentum bekräftat att de vunnit projektet, ett år efter första kontakten. 

 

en bild

Emil Akander

Acting Trade Commissioner Malaysia Kuala Lumpur Acting Trade Commissioner Malaysia, Kuala Lumpur
+60 3 2166 2531
E-post emil.akander@business-sweden.se