Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Långsiktigt arbete gav resultat för Frost Tape i Kanada

en bild
I juni 2016 startade Business Sweden Toronto ett Business Opportunity Project med svenska Frost Tape AB för att undersöka marknadspotentialen för deras skyddstejp på den kanadensiska marknaden och hitta potentiella distributörer för deras produkter. Efter att ha bekräftat Kanada som en marknad med bra förutsättningar för Frost Tape inleddes sökandet efter en partner och i mars 2017 inledde Frost Tape ett samarbete med en rikstäckande kanadensisk distributör.

Klimatet och en hög andel aktiva friluftsmänniskor var två av de viktigaste faktorerna som gjorde Kanada intressant för Frost Tape. Deras ansiktstejp för skydd mot köldskador används redan av både de svenska och norska skidlandslagen och därmed var Kanada, med ett rykte som en skidnation och med ett kallt klimat, en naturlig nästa marknad. Under arbetet med Frost Tape fann Business Sweden två andra intressanta målgrupper, jägare och sportfiskare – Jakt och Fiske är aktiviteter som är väldigt populära under vintertid i Kanada.

Frost Tapes produkt var helt okänd på marknaden och inga liknande produkter fanns tillgängliga, potentialen ansågs därför som god. Kanada har 5 miljoner aktiva skidåkare, 281 skidorter, och med över 17 miljoner ”skidbesök” varje år är skidindustrin en stor marknad i landet. Dessutom finns det två miljoner jägare och över tre miljoner sportfiskare i landet, exklusive turister. 

I och med att produkten och varumärket var helt främmande på marknaden bestod en stor del av arbetet som Business Sweden gjorde av att bearbeta de viktigaste marknadsaktörerna och att övertyga dem om marknadspotentialen.  Tack vare kontinuerlig bearbetning och lokal närvaro lyckades Business Sweden koppla ihop Frost Tape med en av de stora distributörerna inom vintersport i Kanada. I mars 2017 inledde Frost Tape ett samarbete som förhoppningsvis inom en snar framtid innebär rikstäckande distribution och försäljning av Frost Tapes produkter i Kanada.

Kontakter och nätverk på marknaden är väsentligt för ett lyckat projekt

Trots att den kanadensiska marknaden visade god potential för Frost Tape tog det närmare 10 månader innan ett samarbete med en partner inleddes. Business Sweden jobbar kontinuerligt med de svenska företagen och tack vare vår lokala närvaro och existerande nätverk har vi möjlighet att jobba långsiktigt och på så sätt vara på plats när timingen är rätt.

Business Sweden Toronto gjorde ett annat projekt med ett svenskt företag under början av 2014 där intresset från kanadensiska distributörer var svalt under projektets gång. I slutet av 2016 hörde en av de distributörer vi hade haft diskussioner med av sig till oss igen och sa att timingen var bättre nu och de var redo att initiera samtal med det svenska företaget.

Business Swedens lokala kontor utspridda över hela världen innebär att vi är på plats på marknaden och kan fortsätta ha kontakt med de lokala aktörerna långt efter ett projekt har avslutats – vilket kan leda till möjligheter även efter avslutat projekt. Det är därför viktigt för svenska företag att ha tålamod och låta ett expansionsprojekt ta den tid som krävs samt hålla kontinuerlig kontakt med Business Sweden för att öka chanserna för ett lyckat projekt.

en bild

en bild

Business Sweden i Toronto

+1 416 922 8152