Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Succé för svensk färg i Storbritannien

en bild
Färgtillverkaren Colorex har efter många års expansion i Östeuropa valt att rikta fokus mot väst, med start i Storbritannien. Efter ett grundligt förarbete tillsammans med Business Sweden har Colorex funnit en mycket lovande partner som kommer att ha en avgörande betydelse för den fortsatta etableringen i Storbritannien.

Colorex är Sveriges största privatägda färgtillverkare, nischad mot högkvalitativ och kundanpassad färg, helt anpassad efter sina kunders behov och pris. Majoriteten av all försäljning sker under private label, resterande under varumärkena Colorex och Landora. Företaget har mycket framgångsrikt etablerat sig på över 25 europeiska marknader där de idag är aktiva genom distributörer. Under hösten 2014 tog Colorex beslutet att etablera sig på den brittiska marknaden genom en aktiv och väletablerad distributör.

Väl fungerande mötesupplägg

Som ett första steg genomförde Business Sweden en djupgående analys av förutsättningarna på den brittiska marknaden, för att ge Colorex en bättre förståelse rörande marknadspotentialen, strukturen och distributionen av färg. Arbetet mynnade sedan i en identifiering av närmare 60 potentiella distributörer, där möten bokades in med fem av de topprankade kandidaterna på plats i Storbritannien.

- Min uppfattning är att Business Sweden underlättade vårt arbete markant vid vår etableringen i Storbritannien. Upplägget fungerar väldigt bra: vi får ett beslutunderlag i form av en marknadsrapport och vi väljer sedan ut de distributörer vi tror har störst potential, och åker därefter på en mötesresa som innehåller ett antal kundmöten som Business Sweden på förhand har bokat in till oss, säger Ulf Carmström, försäljningschef på Colorex Sweden AB.

Professionell och lovande partner

Resultatet av projektet blev att Colorex inledde ett samarbete med en av de mest lovande distributörerna som matchade deras kravprofil. Deras första år tillsammans som affärspartners har börjat mycket positivt med leverans av ett flertal olika färgtyper. Colorex är övertygade att samarbetet med deras nya distributör kommer att bli mycket lyckat och leda till goda resultat.

- Tack vare Business Sweden har vi träffat vår nuvarande distributör i Storbritannien. Vi ser dem som en mycket professionell och lovande partner. Vi är övertygade om att Storbritannien kommer att bli en väldigt lyckad marknad för oss som kommer resultera i en markant försäljningsökning för vårt företag, säger Ulf Carmström.