Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka

Cales parkeringslösning expanderar i Sydostasien

en bild
Att ta sig in på en utländsk marknad kan kännas avskräckande, men Cale såg den stora affärspotentialen i Sydostasien och lyckades tillsammans med Business Sweden vinna ett exklusivt flerårsavtal av nästa generations gatuparkeringslösningar med Kuala Lumpurs stad. Cale satsar nu på närliggande marknader och expanderar snabbt.

Cale är en ledande leverantör av högteknologiska helhetslösningar för obevakad parkering och annan avgiftshantering. I december 2012 antog Alain Taher Österlind, chef för Cales kontor i Malaysia, utmaningen att på egen hand gå in på ASEAN-marknaden. Valet föll på Malaysia tack vare landets strategiska lokalisering i relation till närliggande marknader, det låga prisläget och det förmånliga affärsklimatet. Utan tidigare erfarenhet eller förståelse för regionen så vände sig han till Business Sweden för vägledning och stöd.

Kontorsplats underlättade affärskontakter

För att få en snabb och enkel uppstart med minimala investeringar så bestämde sig Cale för att öppna ett virtuellt kontor och hyra en kontorsplats hos Business Sweden i Malaysia.

- Jag hade möjligheten att fokusera på vår kärnverksamhet från början, med ett kontor som gav ett professionellt intryck och en välkomnande atmosfär för våra kunder. Dessutom blev närheten till Business Sweden väldigt viktigt för mig eftersom jag var ensam representant från Cale i Malaysia, säger Alain Taher Österlind.

Nätverkande öppnade dörrar

När etableringen var klar och Alain var på plats så var nästa steg för Cale att identifiera nyckelpersoner och beslutsfattare i regionen. Business Swedens marknadsföringsaktiviteter visade sig vara framgångsrika för dem. Under dessa sammankomster fick Cale möjligheten att kartlägga och förstå hela upphandlingsprocessen för gatuparkeringslösningar i Malaysia och, viktigast av allt, nätverka. Med en nära dialog mellan Cale och Business Sweden så lyckades Business Sweden tillhandahålla kontinuerligt stöd och expertis. Detta skedde initialt från Malaysia men det expanderade snabbt till de närliggande marknaderna Indonesien och Filippinerna.

- Business Sweden skapar stora möjligheter och öppnar dörrar till beslutsfattare. Eftersom våra kunder framförallt består av kommuner så behövde vi Business Swedens omfattande nätverk för att kunna bli introducerade för medlemmar av kommunfullmäktige.

Delegationsresa resulterade i exklusivt avtal

Tack vare det nära samarbetet mellan Business Sweden och de svenska ambassaderna i regionen har delegationer från både Malaysia och Filippinerna valt att besöka Stockholm under 2014 och 2015. Cale fick då möjligheten att visa sina produkter i Stockholm, vilket banade väg för nya affärsmöjligheter i båda länderna. I synnerhet Cales exklusiva flerårsavtal för gatuparkeringslösningar som omfattar hundratals enheter i Kuala Lumpur.

Cale satsar nu på att expandera i ASEAN genom att öppna ett dotterbolag i Malaysia. För närvarande har de tre anställda men förbereder sig på att rekrytera ytterligare personal. De nästkommande marknaderna att erövra med sina gatuparkeringslösningar är Thailand och Vietnam.