Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language
Tillbaka
Visa undermeny Dölj undermeny

Systemair - vinnare av Stora Exportpriset 2007

Våga satsa på tillväxtmarknader, och starta gärna egna säljbolag på plats för närheten till marknaden. De råden ger Gerald Engström, koncernchef på Systemair som tilldelades Stora Exportpriset 2007.

Gerald Engström, hur har ert företag utvecklats sedan ni vann priset?

Gerald Engström, koncernchef SystemairVi har haft fortsatt tillväxt varje år, med undantag för finanskrisen 2009, och har fördubblat omsättningen sedan 2007. Vi har fortsatt att produktutveckla och även breddat sortimentet genom förvärv av bolag inom luftdistribution, air conditioning och simhallsventilation. Vi har etablerat oss på ett 15-tal nya marknader, och efter börsnoteringen i oktober 2007 på Stockholmsbörsen har vi även fått nya 3500 aktieägare.

Vilka är de viktigaste faktorerna för er internationella framgång?

  • Produktutveckling är centralt för oss och vi har 170 anställda ingenjörer som utvecklar nya produkter med fokus på energibesparing.
  • Vår geografiska ambition är också en viktig faktor. Målet är att starta eller förvärva bolag på två nya marknader varje år.

Vilka tips vill du ge till andra exportföretag?

  • Våga ta steget! Tack vare EU är det idag enkelt att börja exportera. Men man kan gärna våga steget även utanför Europa. Våga gå in på tillväxtmarknader. Vi satsade tidigt på Ryssland och fick därför en bra position där. Idag är det vår största marknad.
  • Starta egna säljbolag så långt som möjligt för att få distributionskontroll och direkt kommunikation med marknaden, och på så sätt kunna agera snabbt på trender och förändringar.

Hur ser du på utvecklingen framöver för er bransch?

Ventilationsbranschen är en del av byggmarknaden inom inomhusklimat och energibesparing. Ökat miljö- och hållbarhetsfokus har ökat efterfrågan på täta, välisolerade hus i framtiden, vilket ställer höga krav på effektiv ventilation med energiåtervinning. För att kunna bygga dem är våra produkter viktiga. Jag ser därför väldigt positivt på framtiden för vår bransch. 

Det sker även en konsolidering av branschen där stora aktörer köper mindre. Det beror framför allt på de allt högre kraven på godkännande, certifiering etc, och trösklarna blir ofta för höga för små företag. Detta är förstås bra för oss som bland annat växer via förvärv.

Vad blir ert nästa steg?

Vi fortsätter vår geografiska etablering och tittar nu bland annat på länderna norr om Turkiet, samt i Afrika. Ett antal företagsförvärv är planerade i vissa regioner.

en bild