Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

Väx där marknaden växer

01 mar - 02 mar, 9:30 - 11:00 Stockholm & Malmö

Öka din försäljning inom livsmedel i Östasien

Visste du att EUs handelsavtal skapar attraktiva möjligheter till ökad global försäljning inom livsmedel? Med låga eller i vissa fall inga tullar är flera tillväxtmarknader i Östasien högintressanta för svenska företag. Missa inte detta tillfälle att ta del av insikter från våra lokala marknadsexperter från Japan, Korea och Taiwan samt lyssna till erfarenheter och framgångsfaktorer från en av våra kunder.

Japan, Sydkorea och Taiwan är mogna marknader där mat och dryck är en viktig del i vardagen. Marknaderna präglas av hög köpkraft och konsumenter med intresse för nya produkter vilket innebär en möjlighet för svenska livsmedelsföretag. Det finns även betydande livsmedelsproduktion i Japan, Sydkorea och Taiwan vilket gör marknaderna intressanta från ett B2B-perspektiv. Gemensamt för dessa länder är att det finns potential för ökad svensk livsmedelsexport. Marknadstillträdet har ökat till Sydkorea genom ett frihandelsavtal som provisoriskt tillämpats sedan 2011. Därutöver förväntas marknadstillträdet öka till Japan genom ett nyligen undertecknat men ännu inte tillämpat frihandelsavtal. Konsumentpreferenser och regelverk skiljer sig åt mellan marknaderna men några gemensamma produktområden med bedömd exportpotential för svenska företag är köttprodukter, mejeriprodukter, kakor- och kex, choklad och sötsaker, alkoholhaltiga/alkoholfria drycker, hälsokost, utvalda frysvaror samt livsmedelstillsatser.

Under seminariet kommer Henrik Persson från Business Sweden Taipei, SookYoung Lim från Business Sweden Seoul och Carl Norsten från Business Sweden Tokyo att dela med sig om sin samlade erfarenhet av livsmedelsmarknaderna i Taiwan, Sydkorea och Taiwan.

Det är möjligt att boka in enskilda möten efter seminariet med representanter från den/de marknad(-er) som ni är intresserade av. Under seminariet kommer också Business Sweden regionala exportrådgivare att delta.

För anmälan till seminariet, vänligen fyll i formuläret nedan (deltagandet är helt kostnadsfritt).

Varmt välkommen att delta i seminariet!

Detaljer:

  • Stockholm - 1 mars 2018, 09:30-11:00
  • Malmö - 2 mars 2018, 09:30-11:00
  • Anmälan senast den 22 februari 2018
  • Seminariet kommer att genomföras på engelska
  • Lokal kommer att meddelas i bekräftelsemejlet som skickas ut efter anmälan
contact image

Carl Norsten

Consultant
Tokyo
+81 3 5562 5020
E-post Carl.Norsten@business-sweden.se
Registreringen har stängt. Var vänlig och kontakta oss för mer information.