Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

Affärsdelegation till Asiatiska utvecklingsbanken

04 dec - 05 dec Asian Development Bank HQ, Manila

Hitta nya intäkter i Asien genom upphandlingar

Välkommen till huvudkontoret för Asiatiska utvecklingsbanken (ADB) och få insikt i hur ditt företag kan sälja produkter och tjänster till projekt som finansieras av ADB.

60 % av jordens befolkning, 22 av världens 37 megastäder och 55 % av de globala tillväxten återfinns i Asien. ADB har sedan starten 1966 varit med att forma detta nya Asien genom lån till infrastruktur och utvecklingsprojekt till ett värde om 247 miljarder USD. ADBs lån till att finansiera utvecklingsprojekt i Asien skapar i sin tur affärsmöjligheter då det upphandlas produkter, infrastruktur och tjänster till dessa projekt till ett värde av 100 miljarder SEK årligen. Under 2017 sålde svenska företag för total 3 miljarder SEK till sådana projekt, huvuddelen inom energi. Potentialen för svenska företag bedöms vara mycket större inom sektorer såsom energi, transport, vatten, stadsutveckling, jordbruk, utbildning och finans.

En annan fördel för svenska företag är att ADB’s upphandlingar premierar kvalitet och livscykelaspekter, och inte övervikt på pris. ADB’s upphandlingar kan även ses som en språngbräda in i Asien för svenska företag. Handelsbarriärer inkluderar hård konkurrens och komplicerade upphandlingsprocesser. Med syfte att minska dessa barriärer och att korta tiden till marknaden, är målen med denna affärsdelegation att:

  • Skapa nätverk med beslutsfattare och experter inom ADB och med organisationer som samarbetar med ADB, samt att skapa förutsättningar för partnerskap med lokala bolag för framtida upphandlingar. Detta möjliggörs av att lokal och inramning hålls intim och i mindre skala, olikt den större ADB Business Opportunity Fair (”BOF”) som arrangeras av ADB årligen.
  • Få insikt om den nya upphandlingsprocessen och regler för upphandling.
  • Få insikt om affärsmöjligheter genom ADB.

Inbjudan och program finns i bilagan (in english) och sista anmälningsdag är 1 november. 
10 oktober genomförs ett förseminarium i Stockholm tillsammans med ADB. Mer information om seminariet, hittar du här. 

För mer information, kontakta;  Ulf Wennblom.

Program