Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
 • Registrering
 • Logga in
 • Language

AFFÄRSMÖJLIGHETER PÅ DEN AFRIKANSKA KONTINENTEN

09 okt 2019 11:30 - 14:00 Varbergs Sparbank, Bäckgatan 16-18, Varberg

Hitta nya intäktsströmmar i Afrika

När man talar om Afrika nämns ofta kontinentens enorma affärsmöjligheter med växande ekonomier, starkt driv för reformer, stora infrastrukturprojekt och högutbildad personal. Å andra sidan berörs stora humanitära utmaningar med brist på förnödenheter och behov av världens support med mat, vatten och medicin. Hur ska man agera som företagare med intresse av att utveckla affärer i Afrika? Vilka steg måste tas för att få en smidig landning?

Business Sweden i Sydafrika kommer att belysa kontinentens ekonomiska förutsättningar, ge exempel på satsningar och utvecklingsprojekt som erbjuder affärsmöjligheter för svenska företag. Ge råd och tips på hur du som företagare får bästa möjliga start på affärerna.

Sydafrika är en av Afrikas mest utvecklade ekonomier och erbjuder stora möjligheter som inre marknad med dess snabbväxande medelklass med ökad köpkraft. Tack vare landets strategiskt fördelaktiga geografiska läge fungera Sydafrikanska Republiken som en språngbräda till övriga länder på kontinenten. En aggregerad marknad med närmare 1 miljard människor.

Business Sweden finns på tre platser på kontinenten, Johannesburg, Nairobi och Casablanca och en unik position att stödja svenska företag genom hela deras internationaliseringsresa, på plats. Organisationen har lång erfarenhet från uppdrag för såväl små som stora företag.

Chefen för Swedbanks representationskontor i Sydafrika, Magnus Furuholm, kommer också att ge sin syn på möjligheterna utifrån bankens perspektiv samt berätta kort om bankens huvudsakliga verksamhetsområde i Afrika. Efter drygt 20 års bankarbete med rådgivning och riskavtäckning för skandinaviska exportörer i de afrikanska marknaderna har Furuholm många erfarenheter att delge alla som har något intresse för Afrika och dess näringsliv samt utveckling.

Tid: Onsdagen den 9 oktober 11:30 – 14:00
Plats: Varbergs Sparbank, Bäckgatan 16-18 (nya byggnaden), Varberg
Anmälan: via e-mail naringsliv@varberg.se eller tel 0340-868 18.

Vid frågor kontakta: Oleg Zastenker, Business Swedens exportrådgivare i Halland, 0708 - 94 92 02 eller oleg.zastenker@business-sweden.se

 • Ta del av affärsmöjligheter som marknaderna i Afrika har att erbjuda
 • Lyssna på Metrum AB och EcoPar AB erfarenheter från Sydafrika
 • Få information om den afrikanska kontinenten med fokus på Sydafrikanska republiken
 • Boka ett personligt möte för att diskutera dina affärsmöjligheter

  Senaste dag för anmälan: måndagen den 7 oktoberSeminariet är kostnadsfritt,
  Varbergs Sparbank bjuder på lunch från 11:30
contact image

Oleg Zastenker

Global Business Developer Halland och Västra Götaland
Halmstad
+46 70 894 92 02