Denna webbplats använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du detta. Läs mer om cookies här

en bild
  • Registrering
  • Logga in
  • Language

afdb i norden

27 sep 2018 8:00 - 14:30 Bankhallen (UD), Malmtorgsgatan 3. Stockholm

Expandera i Afrika genom samarbeten och investeringar med AfDB

Business Sweden välkomnar svenska företag och organisationer till ett seminarium om affärsmöjligheter med en efterföljande nätverkslunch. Syftet är att öka uppmärksamheten kring de konkreta möjligheter som den Afrikanska utvecklingsbanken (AfDB) finansierar runt om på kontinenten samt att exemplifiera dess finansiella portfölj och expertis.

I ett samarbete mellan Utrikesdepartementet, anordnar Business Sweden och den Afrikanska utvecklingsbanken ett seminarium i Stockholm med målsättningen att möjliggöra nya samarbetsmöjligheter mellan banken och Sverige, genom engagemang och involvering av de mest inflytelserika beslutsfattarna från finanseringsavdelningen hos AfDB.

Detta seminarium kommer att vara ett tillfälle att lära sig mer om bankens finansieringsprocess, tillsammans med en möjlighet för finansinstitut att samarbeta med den ledande arrangören av syndikerad samfinansiering och lösningar för samhällsutveckling över hela Afrika. Slutligen, för svenska företag som driver eller expanderar i Afrika, blir det ett tillfälle att lära sig mer om nya möjligheter på kontinenten.

Målgruppen för detta event är svenska företag, intresserade av affärsmöjligheter i Afrika, samt med särskild inriktning och betoning på ICT, energi, transport och infrastruktur. Även representanter från kommersiella banker, institutionella investerare inklusive pensionsfonder, kapitalförvaltare och försäkringsbolag, såväl som individuella investerare är varmt välkomna.

Du kommer få möjlighet att träffa representanter från många olika avdelningar hos AfDB, såsom; Syndications; Co-financing & Client solutions; Energy Financial Solutions; och Africa Investment Forum, och diskutera nya marknadstrender i Afrika samt de största möjligheterna och utmaningarna framöver.

Plats: Bankhallen, Malmtorsgatan 3 
Datum: 27 september
Tid: 08.00-14:30

Detta är ett kostnadsfritt seminarium. 

VÄLKOMMEN!

 

Preliminär Agenda: 


08:00-08:45 Ankomst & Välkomnande

08:45-12:20 Presentation från AfDB & Swedfund
- Bankens bild av den afrikanska ekonomin och investeringsmöjligheterna därinom
- Bankens portfölj av finansiella tjänster
- Aktiviteter relaterade till syndikat och samfinansiering
- Africa Investment Forum (AIF)
- Swedfunds organisation för investeringar (presentation av verkliga exempel) 
- Instrument för att optimera balansräkningen

12:20-13:00 Nätverkslunch

13:00-14:30 Tematiska sessioner och Runda-bords samtal 
A. Investeringsmöjligheter: möjligtvis sektoriellt inriktade beroende på intresse
- Publik: Företag från privat sektor
B. Kapitalmarknaden: diskussion kring indirekt exponering, garantier etc. 
- Publik: Institutionella investerare

För mer information, vänligen kontakta: Frederic.Sauhi@business-sweden.se

Registrering öppen till och med: 25 sep

Vi har som ambition att ge en bra användarupplevelse med relevant innehåll när du besöker någon av Business Swedens webbplatser. Genom att skapa ett användarkonto kommer du få tillgång till guider och möjlighet att se dina inbokade aktiviteter hos oss. Du kommer också få riktad kommunikation baserat på de intressen du visar. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Kontaktperson

Företagsinformation

problem uppstod.
Vänligen korrigera följande och klicka på "registrera" igen
  •  
  •  
Obligatoriska fält markeras med *